Ingrediente:
200g ciocolată neagră de calitate (cu un conținut de cacao de cel puțin 70%)
100g ciocolată cu lapte (opțional, pentru un gust mai dulce)
1/2 ceașcă (120ml) smântână lichidă
1 linguriță extract de vanilie (opțional)
nuci tocate, migdale, alune de pădure
- esențe aromate (mentă, portocale, etc.)
- rom
- coajă de portocală sau orice altceva îți place
Cum se prepară
Topește ciocolata neagră și, dacă folosești, ciocolata cu lapte într-un vas rezistent la căldură pe baie de aburi sau la microunde. Amestecă din când în când până când ciocolata este complet topită și netedă.
Dacă alegi să adaugi umplutură în bomboane, acum este momentul potrivit. Poți adăuga nuci tocate, migdale, esențe aromate sau alte ingrediente preferate în ciocolata topită și amestecă bine.
Încălzește smântâna lichidă într-un alt vas până când începe să fiarbă ușor. Odată ce smântâna este încălzită, toarn-o peste ciocolata topită și amestecă bine până când obții o compoziție omogenă. Dacă dorești, acum este momentul să adaugi extractul de vanilie sau alte arome preferate și să amesteci bine.
Lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei timp de aproximativ 30 de minute sau până când este suficient de solid pentru a fi modelat. Cu ajutorul unei lingurițe sau a mâinilor ude, formează bomboanele din amestecul de ciocolată și așează-le pe o tăviță acoperită cu hârtie de copt.
Pune tăvița cu bomboanele în frigider și lasă-le să se răcească și să se întărească complet timp de cel puțin 1-2 ore. După ce s-au întărit complet, poți păstra bomboanele într-un recipient ermetic în frigider sau la temperatura camerei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Semnalul dat de BNR privind economia. Adrian Negrescu: Ce urmează pentru România
- Marea reorganizare din Ministerul Muncii: Sunt mai puțini cu... 7 angajați!
- Hellvig: În urmă cu 25 de ani era un om normal și nimic nu îl recomanda pentru vreo funcție. Dacă ar fi să recomand un model de urmat, el e unul dintre numele care îmi vine în minte
- Plăcintă de mere cu aluat turnat, ca-n Ardeal. Rețeta din moși strămoși
- Infracțiuni economico-financiare, cu prejudicii foarte mari, în care sunt angrenate persoane din funcții publice, din administrația locală, dar și afaceriști. Cms. Neagu Claudiu vine cu dezvăluiri
- Ai avut telefon fix în trecut? Ești bun de plată azi! Avocatul Bărbuceanu îți spune ce să faci în astfel de situații
- Județul care a devenit un șantier în ultimii 4 ani. Claudiu Catana: Se lucrează la drumuri, la poduri și la port / video
- Autostrada București - Alexandria. ”Astăzi e nenorocire, cozi kilometrice, mai ales în weekend”. Gâdea și Catana dau asigurări: Se va face. Vă spun două motive
- Tânărul cu barbă din această fotografie restaurată a avut, la un moment dat, toată România la picioare. L-a sfidat până și pe Regele Carol 1
- Solicitarea CPI de arestare a lui Netanyahu este șocantă, subliniază Chirieac. ”Este pentru prima dată când amestecă victimele cu agresorii”
- Conferința Universităților (IV): Învățământul superior din România, pe harta mondială a educației
- Cum sunt prinse firmele cu administrator fictiv, numit și „om de paie”. Comisar: Întotdeauna identificăm adevăratul șef, aceștia nu scapă
- Lupta dependenților, de două ori mai grea într-un cuplu în care ambii consumă. Psiholog: Partenerul poate fi un obstacol în calea recuperării