Pentru prepararea ceaiului turcesc este necesar să folosești un ceainic turcesc, format dintr-un vas mic așezat peste un vas de dimensiuni mai mari.
Se pune apă la fiert în două vase diferite. Vasul mic se folosește pentru a se obține o băutură concentrată, iar vasul mai mare se folosește pentru a avea apă fiartă suplimentară. Se adaugă în vasul mic o linguriță de frunze de ceai pentru fiecare pahar în care urmează să fie servit.
Timpul pentru infuzie este de zece minute. Separat, se lasă la fiert apă în vasul mare.
Când ceaiul este gata pentru a fi servit, se pune în fiecare pahar doar o treime de ceai, iar restul se completează cu apă din vasul mare, notează divahair.ro. Cantitățile diferă în funcție de preferințe, dar un ceai turcesc preparat corect trebuie să aibă o culoare roșiatică.
La final, se adaugă câteva cuburi de zahăr și se amestecă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Doi mari actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu și-au vorbit timp de 32 de ani
- "Să aprindem grătarele". Ce spune Mihaela Bilic despre mici, cel mai popular aliment printre români
- Probleme pentru doi concurenți, la Te cunosc de undeva: "M-am trezit cu genunchiul umflat"
- Selly, explicații în scandalul cu Radu Alexandru - "piticigratis", Iorga, Adrian Elicopter de Luptă și acuzațiile de viol / video
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Dispare obiceiul de a consuma vin? Ce afectează vânzarea popularei băuturi
- Pensionarii primesc pensiile înainte de Paști. Adrian Negrescu: Nu mai ajung în capcana IFN-urilor
- NASA a plasat pe orbită o pânză solară de 80 m². La ce experiment va fi folosită
- DNA, primele acuzații oficiale după perchezițiile la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Cine este directorul reținut. Acuzațiile procurorilor