Cozonacul este dulcele care nu lipsește niciodată de pe masa de sărbători, așa că îți prezentăm rețeta specială a lui chef Cătălin Scărlătescu.
Cozonac pufos. Ingredientul secret al lui Cătălin Scărlătescu - INGREDIENTE:
1 kg făina
250 gr zahăr
450ml lapte
5 ouă
60 gr drojdie
300 gr unt Belgian
500 gr nucă
200 gr rahat
150 gr ciocolată belgiană
30 gr portocală confiată
30 gr coajă de lămâie
stafide
Cozonac pufos. Ingredientul secret al lui Cătălin Scărlătescu - MOD de PREPARARE:
1. Într-un recipient mai mare, se amestecă drojdia și laptele, apoi se adaugă 3 linguri de făină și se lasă să crească până când își dublează volumul.
2. Se fierbe laptele împreună cu zahărul și se amestecă până se dizolvă.
3. Se freacă gălbenușurile cu un praf de sare.
4. Peste făină, se toarnă pe rând gălbenușurile, laptele cu zahăr, untul topit și portocala confiată.
5. Se frământă până când se obține un aluat elastic.
6. Se lasă la dospit pentru circa o oră.
7. După dospire, se ia o parte din aluat, se întinde și se pune pe ea crema pe care o facem din ciocolata belgiană topită, nucă, rahat și stafide și apoi se rulează.
8. Rulada obținută se taie în două, se împletește și se unge cu ou.
9. Se așează într-o formă tapetată cu unt și făină și se mai lasă la dospit pentru două ore. Când aluatul a crescut se pune tava la cuptor la 160 de grade, timp de 45 de minute.
Care e ingredientul secret pe care-l folosește Cătălin Scărlătescu
Chef Cătălin Scărlătescu consideră că bucătăria este o muncă, nu o artă, așa că este destul de secretos când vine vorba de secretele sale în gătirea bucatelor. Cu toate acestea, există câteva ponturi în ceea ce privește cozonacul pufos de sărbători, iar secretul stă în untul pe care-l folosim.
Astfel, untul din compoziția cozonacului trebuie să fie de calitate, iar juratul de la Chefi la Cuțite îl recomandă pe cel belgian care e mai gras și mai dens și care face cozonacul mai omogen și mai pufos.
În plus, tot pentru un cozonac pufos, ingredientele trebuie scoase din frigider cu ceva timp înainte de a începe sa lucrăm la rețetă, astfel încât toate să aibă aceeași temperatură.
Cozonacul se coace la 160 de grade, iar când acesta începe să se coacă se scade temperatura la 140 de grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Cine a fost iubirea secretă a lui Toma Caragiu. Din cauza ei actorul a intrat în depresie și a stat închis în bibliotecă zile la rând
- România e cu un pas înainte față de țările Schengen. Despescu: Toți apreciază modelul românesc. Suntem bifați ca model de urmat / video
- Corneliu Ștefan: În Dâmbovița s-au pornit motoarele în cel mai mare proiect cu fonduri europene din istoria Regiunii Sud-Muntenia
- Air Schengen și nu prea. Românii, controlați pe aeroporturile din Paris și Viena. Klaus Iohannis anunță "o discuţie foarte serioasă"
- Răsturnare de situație la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Ce a decis familia pentru cel supranumit „Stăpânul Moldovei“
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Visul gălățenilor a devenit realitate. A fost lansată nava de pasageri
- Tânărul întors din Olanda care și-a deschis grădină cu lalele pe 2.000 de mp. Accesul pentru public este liber, iar ședința foto profesională e inclusă
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Scenariul lui Adrian Năstase privind războiul din Ucraina / video
- Nu e perioada planurilor. Daniela Simulescu: Să nu te superi că lucrurile nu ies cum ai visat azi-noapte!
- Cum a ajuns obez un copil de mare sportiv. Psiholog: Și-a arătat trei traume din două propoziții
- Sectorul 1, după ce Clotilde a promis creșe, grădinițe și școli: 800 de copii au rămas de din afară