Cum explică un ministru liniștea societății civile
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ionuţ Vulpescu, vicepreşedinte PSD şi fost ministru al Culturii, își exprimă dezamăgirea față de "liniștea asurzitoare a "societății civile", după masacrul fondurilor din bugetul Culturii, în urma rectificării bugetare". Fostul ministru din timpul guvernării Ponta comentează ironic lipsa unei reacții din partea celor care au rol în promovarea culturii românești, apreciind că "n-or avea net pe plajă".  

"Liniștea asurzitoare a "societății civile", după masacrul fondurilor din bugetul Culturii, în urma rectificării bugetare, continuă. Și ea ridică o problemă de fond: cea a rolului intelectualilor publici. Știu, e greu să-ți critici prietenii de idei și colegii de pagină. Dar primul semn că ești intelectual public este onestitatea, după care vine servirea interesului public. Altminteri tot demersul este pus sub semnul ipocriziei, care macină credibilitatea lor, dar și a politicului, pentru că nici el nu este scutit de ipocrizie, dimpotrivă.

Citește și: Prima rectificare bugetară din 2016. Cei mai mulți bani, la Ministerul Muncii

Anul trecut nu am avut nicio zi de concediu. Niciuna. E adevărat, nu mi-am făcut selfie în fiecare zi la birou, n-am făcut din asta o știre. Era firesc să fie aşa. M-au amuzat atunci criticile venite din partea a doi liberali, ale căror nume îmi scapă acum, pentru că în proiectul inițial al rectificării bugetare, Ministerul Culturii ar fi pierdut 2 (două) milioane de lei. Evident, Ministerul n-a pierdut nimic, dimpotrivă. Acum, după ce 179 de milioane de lei au fost tăiate de la Cultură, tăcere. Nimic despre demisie, rușine si alte populisme estivale. N-or avea net pe plajă...

O reacție conjugată a celor care au, într-un fel sau altul, un rol în promovarea culturii românești ar fi fost un semn nu doar de solidaritate, ci și de responsabilitate. Dar se pare că noi am intrat în logica răului care e bine şi a binelui care e rău. Dacă răul vine de la "ai noștri" e bine, dacă binele vine de la alții, e rău. În logica asta nu ajungem nicăieri" a scris, duminică, pe pagina sa de socializare, Ionuț Vulpescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel