Cum explică Băsescu reacţia lui Sarkozy de la Lisabona
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
sarkozy basescu
sarkozy basescu

Preşedintele Traian Băsescu a negat, luni seară, că preşedintele francez Nicolas Sarkozy ar fi refuzat să stea de vorbă cu el, la summitul NATO de la Lisabona, explicând că gesturile lor au fost interpetate greşit de către cei care au urmărit imaginile întâlnirii.

"Ce aţi văzut acolo, scena a fost «Am o întâlnire....» - şi n-am să spun cu cine mi-a spus că are întâlnire, pentru că nu se face public conţinutul acestui tip de discuţii - «....dar ne vedem mai târziu, discutăm mai târziu», ceea ce am şi făcut. Face semn cu mâna: «discutăm mai târziu». Exact asta este «discutăm mai târziu». Marea problemă este că şi Sarkozy şi eu dăm din mâini", a spus Băsescu, la B1Tv.

Preşedintele a explicat că, după poza de familie de la Lisabona, i-a spus lui Sarkozy că doreşte să discute cu el despre problema Schengen. "Ce vă pot spune este că am stabilit că el trebuia să plece la o întâlnire, avea o bilaterală. Eu aveam mai târziu o bilaterală cu preşedintele polonez. Eram mai puţin presat de timp. Discuţia pe care aţi văzut-o n-a reflectat decât un lucru: «Vreau să discutăm pe problema Schengen, vă mulţumesc că n-aţi blocat trimiterea spre Parlament a raportului COREPER». Deci Franţa a ridicat obiecţii, dar n-a blocat trimiterea către Parlament, este un proces de aprobare a intrării în Spaţiul Schengen, care începe cu Parlamentul", a declarat Traian Băsescu, într-o intervenţie telefonică la B1TV.

Gestul premierului italian Silvio Berlusconi de la Lisabona nu îi viza pe niciunul dintre ei

"Iar la Berlusconi… nu acuzaţi că ar fi avut un gest la adresa unui coleg din Consilul European. Acel gest se referea la cu totul altceva. Nu avea legătură cu ce se întâmpla acolo, era o discuţie pe care a deschis-o premierul italian despre nişte articole de undeva şi spunea: «nu-i adevărat». Asta e tot. Premierul italian nu s-a referit la Sarkozy când a făcut gestul, nici la Sarkozy, nici la mine, nici...", a precizat Traian Băsescu.

Citeşte şi:

“Refuzul brutal” al lui Sarkozy de a sta de vorbă cu Băsescu, în presa internaţională - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel