Data publicării:

„Cum este posibil ca un muncitor din construcții să nu plătească taxe?“ / Mircea Coșea, replică dură pentru politicieni

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Mircea Coșea a vorbit despre eliminarea facilităților pentru angajații din domeniul construcțiilor.

Mircea Coșea, profesor de economie, a fost invitat la DC News, la emisiunea „Totul despre bani“, unde a vorbit despre angajații din construcții care nu plătesc anumite taxe la stat, dar care, prin contribuția lor, au salvat România de intrarea în recesiune tehnică.

„Aud niște specialiști ai unor partide care spun la televizor: Cum este posibil ca un muncitor din construcții să nu plătească pentru asigurarea medicală? Cum e posibilă o astfel de inegalitate, ăla să se ducă la spital și să nu plătească? Da, e posibil! Statul poate să facă un sacrificiu la un moment dat pentru un interes mai bun. Sacrifică plata acestor oameni pe o perioadă, iar în baza acelei strategii, ramura construcțiilor duce economia mai departe. Trebuie să-i dea anumite facilități pe o perioadă de timp pentru ca ea să urce.

România este o țară care ar fi putut, dar a reușit să nu cadă în recesiune tehnică, pentru că a avut IT-ul și construcțiile, care au ridicat-o. Acum vii și spui că trebuie scoasă facilitatea pentru că omul care se duce la spital nu are drepturi, pentru că nu a plătit. Ba da, are drepturi, fiindcă el a contribuit la progresul întregii țări“, a spus, în cadrul emisiunii „Totul despre bani“, la DC News, economistul Mircea Coșea.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  „Trăim una dintre cele mai favorabile perioade!“ / Mircea Coșea anunță o șansă istorică pentru România / video

IT-iștii au transmis un mesaj Guvernului României

Și angaații din IT au transmis un mesaj către coaliția de guvernare, pe fondul îngrijorărilor privitoare la viitorul industriei.

„Noile măsuri propuse de actualul Guvern pun o frână fără precedent procesului de transformare a României într-un hub regional de inovare și transformare digitală, cu repercusiuni pe termen lung și foarte lung, mai ales în lipsa altor măsuri de susținere a dezvoltării acestei industrii strategice și constituie o eroare de politică economică și un mare pas înapoi în dezvoltarea economică a României”, a susținut Mihai Matei, Președintele ANIS (Asociaţia Patronala a Industriei de Software si Servicii).

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Angajații din construcții, IT și agricultură vor începe să plătească taxe. Stamule (PNL) anunță eliminarea graduală a facilităților / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel