
Nu trebuie să plătești lunar facturi uriașe la energie. Dacă ești mai atent și înveți cum poți economisi curentul electric, facturile tale se vor reduce considerabil. Astfel, dacă vei ține cont de următoarele sfaturi vei reuși să economisești energie și bani și în același timp vei contribui la protejarea climei prin reducerea emisiilor.
1. Încălzire și răcire
Cel mai important sfat pentru a economisi energie acasă este să nu supraîncălzești apa. Prin urmare, este important să îți setezi boilerul sau centrala la o temperatură maximă de 60°C pentru ca aparatul să funcționeze eficient și igienic, scrie ȘtirileProTV.ro.
Acum că a venit vara, trage perdelele sau obloanele în zilele călduroase pentru a reduce lumina soarelui care intră în casă. Poți păstra răcoarea în casă cu ajutorul unui ventilator. Ventilatoarele folosesc mult mai puțină energie decât aparatele de aer condiționat. În plus, dacă vrei să nu mori de cald în casă, poți deschide geamurile noaptea, atunci când este mai răcoare. Important este să le închizi la loc dimineața, la răsăritul soarelui.
2. Spală inteligent
Nu porni mașina de spălat dacă ai doar câteva haine murdare. Mai bine așteaptă până când vei avea suficiente haine pentru a umple mașina de spălat, dar atenție, nu depăși greutatea maximă permisă pentru că acest lucru va prelungi timpul de spălare și vei cheltui mai multă energie.
Alege cea mai mică temperatură necesară tipului de material al hainelor tale. Detergenții sunt atât de eficienți încât curăță majoritatea hainelor la temperaturi scăzute. Dacă hainele tale nu au pete, nu speli articole delicate sau nu sunt foarte murdare, nu folosi un ciclu de 2 ore sau mai mult. Nu este cazul să speli două ore și să consumi energie dacă nu este cazul, mirosul poate fi îndepărtat și la un program de spălare rapid.
Evită să folosești uscătorul de rufe, asta pentru că un ciclu de uscare poate consuma de două ori mai multă energie decât un ciclu mediu al mașinii de spălat. Că tot este cald afară, profită de soare și usucă-ți hainele la balcon.
3. Profită de soare
Nu este cazul să ții luminile din casă aprinse dacă afară este ziuă. Aprinde-le abia atunci când apune soarele. În plus, poți profita de vremea frumoasă și să alegi să faci un grătar în aer liber în loc să folosești cuptorul din interior.
Jaluzelele, obloanele și foliile, îți pot păstra casa răcoroasă atunci când afară temperaturile cresc.
4. Nu ține toate electrocasnicele în priză
Nu trebuie să ții toate electrocasnicele în priză. Chiar dacă nu le folosești, acestea pot consuma curent electric. În afară de frigider, nimic din ceea ce ții în priză nu are nevoie să stea în permanență așa. Dacă ai un buton la priză, închide-l atunci când pleci de acasă sau pur și simplu le poți scoate de tot din priză și să le contezi la loc doar atunci când le folosești.
5. Folosește ventilatoarele
Pornește ventilatoarele din baie. Ele te vor ajuta să aspiri căldura și umiditatea din locuința ta, îmbunătățind confortul și prevenind formarea de mucegai, care poate duce la probleme grave de sănătate.
Totodată, răcirea locuinței cu ajutorul ventilatoarelor de tavan te poate ajuta să reduci facturile de electricitate fără să îți sacrifici confortul în zilele în care temperaturile de afară sunt foarte ridicate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Răsturnare de situație în cazul Buzatu: Denunțătorul nu e din Cluj. Flagrantul, după o partidă de pescuit la balta Cârja
- Ploi abundente și vânt puternic. Elena Mateescu (ANM) anunță fenomene meteo extreme: Rafale de 70 - 80 km/h
- Ce trebuie să facă toți șoferii la fiecare 6 secunde. Titi Aur: Toate testele au demonstrat. Ar trebui învățat în școala de șoferi
- Sezonul Balanței a început. Ce aduce pentru fiecare zodie/ascendent până pe 23 octombrie
- BANCUL ZILEI: Discurs la căpătâiul răposatului
- Veto față de Austria la Bruxelles: România nu se răzbună, ci apără NATO
- Se strică vremea: Alerte meteo emise de ANM. Cod Galben, duminică dimineață UPDATE
- Gigi Becali, mesaj după imaginile care arată accidentul în care a fost implicat
- Fosta soție a lui Dumitru Buzatu, ieșire nervoasă: "I s-a înscenat totul. Ce mare avere are? Pe mine de ce m-au suspendat din partid?"
- Despre urși și trenuri. "Se petrec scene atroce! Le pun momeli pe linii ca să fie călcați! Dar la viteza cu care merge trenu'n România..."