Cum e la CINEMA, în pandemie. E prima dată când am văzut așa ceva
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Am mers la cinema în acest weekend ca să văd dacă și în pandemie „mă bat” pe locurile cele mai bune din sală. 

În încercarea de a mă apropia cât mai mult de normalitate, dar și de a verifica modul în care se respectă regulile sanitare, am decis să merg la cinema.

Așa se face că, sâmbătă, m-am trezit în sala de cinema, cu alte trei persoane. Atât. Dar până acolo... 

Când am ajuns la Liberty Center din București era puțin trecut de ora prânzului. În fața centrului comercial erau vreo cinci-șase persoane. Intru și, după câțiva pași, dau nas în nas cu o pancartă care mă îndeamnă să-mi dezinfectez mâinile. Lângă, un aparat care m-ar fi ajutat să fac asta. Apăs, dar nimic. Mă gândesc că nu fac ceva bine. Poate e vreun aparat superperformant și doar îmi las mâna dedesubt, gândindu-mă că, de fapt, n-ar trebui să apăs.

Dezinfectează-te, dar n-ai cu ce 

N-a mers nici așa. Mă simt ciudat și nici blondă nu-s. În fine. Hotărăsc să merg mai departe și îmi bag mâna în geantă după propria sticluță de dezinfectant. Trec pe lângă agentul de pază care îmi aruncă o privire tăioasă, dar îmi continui drumul spre scările rulante. 

După vreo două minute, am ajuns și în zona de cinema, alături de un amic. Ne oprim în fața tejghelei și ne alegem locurile. Ne-am prins după cum arăta că între toți spectatorii e câte un loc liber. Totuși, nu erau decât două locuri rezervate, în afara celor pe care le-am ales noi. 

M-am uitat la ceas, am zis că poate am încurcat programul, dar nu, era bine. 

Patru persoane în sala de cinema

Ne-am mai plimbat prin centrul comercial ca să evităm reclamele și ne-am întors după câteva minute, să ne luăm și ceva de mâncare. După asta, am mers direct spre sala de cinema. Am văzut două femei în mijlocul sălii, cu măștile de protecție pe față, dar nu cât să-și acopere gura și nasul, ci în dreptul bărbii. 

Am urcat până în ultimul rând și, respectând distanța fizică, am vizionat filmul ales. Pentru prima dată, am împărțit sala de cinema cu doar trei persoane. La ieșire, nu ne-a așteptat niciun angajat cu un sac de gunoi ca să aruncăm ambalajele, ci era doar o pubelă. Mai puține persoane, mai puțină muncă, nu?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel