Data actualizării:
Data publicării:

Cum dezgheți parbrizul mașinii. Trucuri eficiente

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Există mai multe metode și trucuri pentru a dezgheța parbrizul în zilele reci de iarnă. Iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta...

Parbrizul îngheață în timpul iernii din cauza temperaturilor scăzute, care fac ca umezeala sau apa de pe suprafața parbrizului să se solidifice sub formă de gheață. Acest lucru se întâmplă atunci când temperatura scade sub zero grade Celsius.

Trucuri pentru dezghețarea parbrizului:

Amestecă două părți de oțet cu una de apă și pulverizează amestecul pe parbriz. Acest lucru ar trebui să ajute la topirea gheții și la împiedicarea reînghețării.

Amestecă alcool izopropilic cu apă într-un raport de 2:1 și folosește această soluție pentru a dizolva gheața de pe parbriz.

Presară sare de masă sau soluție salină pe parbriz pentru a scădea punctul de îngheț al apei și pentru a dizolva gheața mai rapid.

Așază un scut termic sau o pătură pe parbriz pentru a împiedica formarea gheții sau pentru a o încetini. Acest lucru poate face mai ușoară eliminarea gheții dimineața.

Dacă este posibil, pornește mașina și las-o să funcționeze câteva minute pentru a permite încălzirea parbrizului.

O racletă pentru parbriz poate fi folosită pentru a îndepărta manual gheața de pe parbriz. Asigură-te că racleta este curată pentru a nu zgâria suprafața parbrizului.

Există produse speciale pe care le poți cumpăra din magazinele auto, care sunt destinate dezghețării rapide a parbrizului. Acestea sunt adesea eficiente și pot face munca mai ușoară.

Vezi și: Ce să faci dacă rămâi înzăpezit cu mașina. Sfaturi vitale: Lista lucrurilor esențiale pe care trebuie să le ai la tine

Ger în România, până la jumătatea lunii ianuarie

"Joi o să consemnăm o ușoară creștere la nivelul maximelor, până la 6 - 7 grade, posibil în partea de sud și sud-vest. Însă vineri și sâmbătă vremea se va răci accentuat în toată țara și mai ales în zonele centrale, nordice și estice, acolo unde minimele vor coborî din nou sub pragul de -15, -16 grade. De mâine, o să observăm deja o ameliorare în ceea ce privește aria precipitațiilor și cantitățile acestora.

Regimul de temperaturi până la sfârșitul acestei săptămâni va caracteriza o vreme geroasă pe parcursul nopților și dimineților, dar și ziua, când temperaturile nu vor crește semnificativ. Ele rămân negative în toată țara, poate ușor pozitive, la nivelul a 1-2 grade în partea de vest.

Vineri și sâmbătă are loc o nouă răcire de natură să conducă la scăderea regimului de temperaturi sub -15, -16 grade în depresiuni și în zona Moldovei. Este o masă de aer polară care rămâne de interes cel puțin până la jumătatea celei mai reci luni, ianuarie.

Este posibil să avem o ușoară încălzire în intervalul 16 - 22 ianuarie, însă nu exclud să mai avem, până la sfârșitul lunii ianuarie și chiar și în ultima lună de iarnă, februarie, intervale cu fenomene specifice datei din calendar", a spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel