Cum descrie un jurnalist din Arad ”frăția bombei”. Trio interlopi - politicieni - polițiști: Îi cumpăr cu 800.000 de euro/an
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto captură video/ Mașina în care se afla Ioan Crișan, după explozie
foto captură video/ Mașina în care se afla Ioan Crișan, după explozie
Un jurnalist din Arad a publicat o opinie despre cum arată, de la fața locului, situația, în contextul asasinatului din urmă cu aproape o săptămână. 

Omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis sâmbătă, 29 mai 2021. O bombă i-a fost amplasată în mașină și a fost detonată în fața camerelor de supraveghere. Atacul a fost unul evident profesionist, al unor criminali plătiți, depășind celebrele explozii de mașini din Serbia. În aceste zile, în presă, multe ipoteze au fost puse în scenă. Le poți citi AICI 

Dar cum s-a ajuns aici? Un jurnalist din Arad scrie pe aradon.ro despre ”frăția bombei”. El descrie cum toată lumea are legătură cu toată lumea în Arad, dar și cum s-ar face legătura dintre interlopi și polițiști prin politicieni. 

Afirmațiile jurnalistului sunt unele grave, dar sunt expresia experiențelor trăite de acesta, cu atât mai mult ca jurnalist, la nivel local. El scrie că există o ”legătură strânsă între politicieni, poliţişti, procurori şi infractori” și că unele personaje se situează în mai mult de o categorie. Nu consideră că vreunul dintre cei implicați a dorit să se ajungă la răzbunarea în stil mafiot de sâmbătă, dar conform acestuia ”au conlucrat la diferite infracţiuni de crimă organizată” şi ”se pare că toţi au beneficiat de banii negri proveniţi din ţigări de contrabandă, droguri sau prostituţie.”

”100.000-200.000 de euro, cât vrei tu, dar îmi promiţi că ajungi primar”

Dar cum a fost posibilă această ”strânsă legătură”? Conform articolului citat, ”politicienii şi-au dorit mereu o conducere a Poliţiei subjugată, şi-au dorit oameni în uniformă cu un caracter îndoielnic, ce răspund ordinelor trimise direct de politicieni.” 

Iar legăturile ar fi unele cunoscute: interlopii ar plăti politicienii, politicienii ar controla poliția, iar, când anchetatorii ajung la fața locului sunt ”frați” cu interlopii. ”Cumpăr Poliţia şi DIICOT-ul din Arad cu 800.000 de euro pe an”, se lăuda un interlop din Arad, același interlop surprins în timp ce-i zicea, anul trecut, unui candidat la Primărie ”100.000-200.000 de euro, cât vrei tu, dar îmi promiţi că ajungi primar”. Nu se cunoaște dacă a luat banii, dar primar n-a ajuns. 

”De mult prea mulţi ani, această „frăţie” funcţionează şi „înfloreşte” în Arad. De mult prea mulţi ani, trio-ul politicieni-organe de anchetă-interlopi se află într-o relaţie strânsă. Iar acest lucru le-a dat curaj celor din urmă, care nu mai au nicio frică, nu se mai sperie de nimeni.” scrie Alin Gherasim în presa locală citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel