Data publicării:
Cum decongelezi rapid alimentele. Nu folosi apă caldă! Cea mai mare greșeală
Dacă vrei să decongelezi rapid alimentele, trebuie să știi cum trebuie să o faci în mod corect.
Cea mai rapidă metodă de decongelare
Dacă vă doriţi ca procesul de decongelare să fie ceva mai rapid, puteţi apela la apa rece. Pune alimentele congelate într-o pungă în care apa nu poate pătrunde. Apoi, pune pachetul îngheţat într-un recipient şi schimbă apa la fiecare jumătate de oră, potrivit cumsa.ro.
O altă metodă mai rapidă de a decongela alimentele este cea în care vei folosi cuptorul cu microunde. Totuși, există riscul ca unele porţiuni ale alimentelor să se decongeleze mai rapid, începând totodată să se coacă. Astfel, alimentele decongelate prin această metodă trebuie gătite imediat.
Ţine cont şi de faptul că unele alimente pot fi folosite chiar şi atunci când sunt îngheţate. Spre exemplu, carnea de pui sau unele fructe de mare. Verificaţi cu atenţie informaţiile de pe pachet pentru a afla dacă este cazul să procedaţi astfel. Bineînţeles, în acest caz, gătitul va dura ceva mai mult.
Dacă apelezi la decongelarea în frigider, carnea de pui sau de curcan va avea nevoie de o zi sau chiar ceva mai mult pentru a se dezgheţa complet. Pachetele mici cu carne se pot decongela în apă rece în aproximativ o oră.
Vezi și: Ai spart un ou într-un bol, dar a căzut și puțină coajă? Iată ce trebuie să faci
Ce trebuie să faci ca peștele să nu se fărâmițeze la prăjit. Trucul care funcționează
Greşeli de evitat când decongelezi alimentele
Decongelarea alimentelor la temperatura camerei este o mare greşeală. Acest proces de decongelare la temperatura camerei poate favoriza dezvoltarea bacteriilor periculoase. De asemenea, specialiştii recomandă ca, atunci când decongelezi un aliment, să ai răbdare până ce acesta se decongelează în mod complet, altfel rişti ca prepararea mâncărurilor să fie mai de durată sau ca gătitul să nu mai fie uniform.
Specialiştii ne mai recomandă să nu decongelăm carnea alături de alte alimente, aceasta putând conţine bacterii periculoase, care se pot transmite.
Vezi și: Cum faci mămăliga fără cocoloașe. Trucul banal, fără pic de efort
Cum faci să-ți iasă pastrama fragedă. Trucul simplu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News