Data actualizării:
Data publicării:

Cum dai RESTART economiei, exemplu aplicat pe Germania

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Economie
WhatsApp

Experții germani au găsit o strategie pentru a reporni economiile închise din cauza pandemiei.

Experții germani au găsit o strategie pentru a reporni economiile închise din cauza pandemiei, conform CNN Business. Cum se poate face acest lucru? Cu foarte, foarte mare grijă.

Chiar și în timpul răspândirii mondiale a virusului, guvernele europene au început deja să se gândească cum să redeschidă fabricile, birourile și școlilor, minimizând simultan șansa viitoarelor focare de infecție. Austria a transmis luni că va începe să redeschidă din magazine după Paștele Catolic, devenind prima țară europeană care va face acest lucru.

Presiune pe guverne

Presiunea de pe umerii guvernelor este tot mai mare, fiindcă cetățenii vor să știe când măsurile benefice pentru oameni și distrugătoare de economie vor dispărea. În plus, populația se teme că, în cazul în care restricțiile durează prea mult, proviziile alimentare și sanitare ar putea fi puse în pericol.

În timp ce restricțiile vor dura, cel mai probabil, câteva săptămâni – sau câteva luni în unele țări – planurile detaliate despre repornirea economiei ar putea proteja oamenii vulnerabili și ar putea ajuta economiile să-și revină mai repede, atunci când măsurile vor înceta.

Efecte dezastruoase în cazul în care lucrurile nu sunt făcute bine

Repornirea greșită a economiei ar putea duce la mai multe epidemii, alte runde de restricții asupra muncii și vieții publice și, în final, și mai multe probleme economice.

În Germania, țară cu 100.000 de cazuri pozitive cu Covid-19, un grup de economiști, avocați și experți medicali recomandă repornirea graduală a celei mai mari economi europene, care ar permite unor industrii specifice să revină la treabă, în timp ce măsurile de prevenție să fie în continuare respectate cu strictețe.

Ipoteză: fără vaccin până în 2021

Mai mulți academicieni scriu în raport, care a fost publicat săptămâna trecută de către Institutul Ifo, că nu se așteaptă la un vaccin sau tratament eficient pentru Covid-19 până în 2021. Drept rezultat, Germania ar trebui să abordeze lupta cu boala „ca un maraton, nu ca un sprint".

„Măsurile viitoare ar trebui să fie concepute și preparate într-un mod în care, pe de o parte, să asigure siguranța sanitară și, pe de altă parte, să poată fi susținute de-a lungul perioadelor de care este nevoie", scriu experții. „Planificare acestei tranziții trebuie să înceapă imediat în politică, administrație, companii și alte organizații".

Telecomunicațiile și producția auto, prioritare

Industriile precum telecom și producția auto care adaugă, de exemplu, cea mai mare valoare economiei ar trebui să fie primele care se redeschid, scrie în raport, în timp ce munca ce poate fi făcută de acasă să continue în acest fel. Grădinițele și școlile s-ar deschide destul de rapid, fiindcă tinerii au rar simptome severe și părinții nu pot lucra dacă aceste facilități rămân închise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel