Cum cureți talpa fierului de călcat. Truc cu bicarbonat de sodiu și oțet
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Imagine de RitaE de la Pixabay
Imagine de RitaE de la Pixabay
După câteva utilizări, pe talpa fierului de călcat se acumulează mizerie. Iată cum o poți curăța eficient, cu bicarbonat de sodiu și oțet. 

Impuritățile pe talpa fierului de călcat apar după mai multe utilizări, ca urmare a faptului că, la contactul cu suprafața incinsă, fibrele sintetice sau naturale din haine se topesc. 

Dacă nu cureți la timp talpa fierului de călcat sau deloc, cel mai probabil la un moment dat vei avea surpriza neplăcută ca hainele pe care le vrei urgent curate și călcate să se murdărească sau să se rupă. 

Înainte de toate, asigură-te că ai citit cu atenție cartea tehnică a produsului.

Semne că e nevoie să cureți talpa fierului de călcat

Potrivit experților, ar trebui să cureți talpa fierului de călcat atunci când, în loc să alunece lin pe material, fierul de călcat se blochează pe anumite suprafețe textile sau când în loc să scoată aburi, începe să elimine impurități. Curățarea exteriorului unui fier de călcat se poate face prin mai multe metode. Cea mai populară este soluția cu oțet și bicarbonat de sodiu. 

Pentru că oțetul este obținut prin fermentare - procesul prin care zaharurile sunt transformate în acid, soluția se dovedește a fi eficientă. Practic, acidul dizolvă grăsimile, microbii și celelalte impurități de pe talpa fierului de călcat, scrie ideall.ro. Totuși, ar fi bine să diluezi cu apă cantitatea de oțet utilizată. Iar bicarbonatul de sodiu este cunoscut deja ca "ingredientul minune" în bucătărie, grădină sau la tot ce înseamnă "curățenie".

Cum cureți talpa fierului de călcat cu oțet și bicarbonat de sodiu 

Dacă murdăria nu ocupă o suprafață mare din talpa fierului de călcat, utilizează o cantitate mică de oțet alb, îmbibată într-o lavetă curată. În cazurile în care murdăria există pe toată suprafața tălpii fierului de călcat, adaugă și o linguriță de bicarbonat de sodiu în oțet. 

Îndepărtează impuritățile cu această primă soluție. La final, șterge fierul de călcat cu o altă lavetă curată. 

VEZI ȘI: Cum să cureți toată casa doar cu oțet alb și coajă de lămâie

Ne petrecem timpul curățând, măturând și lustruind prin casă și cel mai adesea folosim produse de uz casnic potențial toxice. Află că unele ingrediente naturale și ecologice pot face minuni atunci când vine vorba de curățenie generală. Printre aceste produse emblematice găsim oțetul alb. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel