Cum cureți petele de pe chiuveta din granit
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Iată câteva sfaturi pentru a menține chiuveta din granit curată, strălucitoare și fără pete, prelungindu-i astfel durata de viață.

Pastă cu bicarbonat și apă

Prepară o pastă din bicarbonat de sodiu și apă .Aplică pasta pe pata persistentă și las-o să acționeze timp de 10-15 minute .Freacă ușor cu o cârpă moale sau un burete neabraziv. Clătește bine cu apă caldă și șterge chiuveta cu un prosop uscat.

Utilizarea alcoolului izopropilic

Pentru petele de ulei sau grăsime, poți folosi alcool izopropilic. Îmbibă o cârpă moale în alcool izopropilic și șterge pata. Clătește bine cu apă și șterge chiuveta pentru a preveni petele de apă.

Prevenirea petelor

Îndepărtează imediat orice lichid acid, cum ar fi suc de citrice, vin, cafea sau ceai, pentru a preveni pătrunderea lor în granit.

Folosește suporturi sau tăvi pentru ustensilele fierbinți și vasele umede pentru a evita contactul direct cu granitul.

Evită tăierea direct pe suprafața chiuvetei din granit. Utilizează întotdeauna covorașe sau plăci de tăiat pentru a proteja granitul.

Dacă nu este sigilată chiuveta, aplică un sigilant pentru granit conform instrucțiunilor producătorului. Reaplică sigilantul periodic, de obicei o dată sau de două ori pe an, pentru a menține protecția suprafeței.

Curățarea săptămânală

O dată pe săptămână, curăță chiuveta cu un amestec de apă caldă și săpun de vase, pentru a îndepărta acumulările de murdărie și pentru a păstra suprafața strălucitoare.

Nu folosi clor, înălbitor sau alte substanțe chimice dure pe granit, deoarece acestea pot deteriora suprafața.

Nu lăsați apa să stea pe suprafața granitului pentru perioade lungi, deoarece aceasta poate cauza pete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel