Cum comentează Iohannis cazul ministrului Baciu, retras din Guvern
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a vorbit, luni seară, despre cazul lui Andrei Baciu, propus de premierul desemnat Dacian Cioloș pentru funcția de ministru al Sănătății, și retras după numai câteva ore, din cauza unor fotografii apărute pe internet.

Întrebat, la TVR 1, dacă ”afectează în vreun fel acest incident imaginea noului Guvern?”, președintele Klaus Iohannis a răspuns:

”În realitate, nu cred că afectează. Vedeți? Dacă primul-ministru desemnat - vorbesc acum la modul general - este un prim-ministru politic, atunci se presupune că partidul este gata pregătit cu oameni și vine în foarte puține zile cu toate propunerile.

Cu totul altfel este în cazul unui guvern independent, unde, cu foarte puțin timp înainte de desemnare, l-am contactat eu pe dl Cioloș, l-am rugat să preia această sarcină. Domnia sa n-a avut niciun fel de listă, niciun fel de propuneri și a pornit de la zero. Pentru astfel de situații, termenul limită prevăzut în Constituție, de zece zile, este extrem-extrem de scurt. 

Și, având în vedere că situația internațională este cea pe care o cunoaștem, l-am rugat pe dl Cioloș să grăbească elaborarea programului de guvernare și elaborarea listei de miniștri și, atunci, având în vedere că a pornit de la zero, eu cred că este un lucru notabil în sens pozitiv că a venit în practic nici o săptămână cu o listă foarte bună.

Că cineva de pe listă, în ultimul moment, a fost retras de primul-ministru desemnat și înlocuit cu altă persoană, nu cred că asta este în esență în problemă”, a comentat șeful statului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel