Cum comentează Chirieac situația tensionată din Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Analistul de politică internă și externă, Bogdan Chirieac, a comentat, miercuri, situația tensionată din Ucraina, țară despre care spune că a fost băgată în război civil.

"Noi nu putem face nimic. Problema este că iată, responsabilii occidentali, desigur, cu dl Putin în frunte, care este regizorul acestui spectacol, au făcut ce au făcut și au băgat Ucraina în război civil, fapt care nu se va solda cu rezultate pozitive, indiferent ce vor hotărî la un moment sau la altul", a opinat analistul politic, la Antena 3

Întrebat dacă Bucureștiul ar trebui să reacționeze în vreun fel, el a răspuns: "Cine stă la București? Cred că singura reacție logică pe care ar trebui să o aibă Bucureștiul ar fi exact poziția pe care o va avea NATO și, pe cât posibil, Uniunea Europeană. Dacă, până la urmă, Uniunea Europeană va avea o poziție coerentă, căci în acest moment Uniunea Europeană nu are o poziție coerentă. În rest, ce bărbat de stat, cu viziune de politică externă, cu viziune vis-a-vis de Republica Moldova, de Bucovina de Nord, de etnicii români din Ucraina vedeți dvs în România în momentul de față?"

Citește și: Ucraina: Primăria Donețk, luată cu asalt. Grupările proruse au ordin să tragă

"Ceea ce se întâmplă acum este un pericol, în sensul în care tratatele internaționale pe care s-a bazat pacea lumii până în prezent sunt încălcate în mod flagrant, da? Ce a făcut Rusia cu Crimeea și ce se întâmplă acum în estul Ucrainei este o încălcare flagrantă a tratatelor internaționale, la care și Federația Rusă este parte.

(...) Acum trebuie găsită o soluție, pentru că lucrurile se duc drept în războiul civil. Când ai scos tancurile pe stradă, acesta este rezultatul", a mai declarat Bogdan Chirieac.

Vezi și: Transnistria cere oficial alipirea la Federaţia Rusă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel