Cum calculezi VALOAREA REALĂ a unui APARTAMENT. Iancu Guda: Formula foarte simplă
Autor: Irina Constantin | Publicat pe: 10 sep 2020 / 21:02
WhatsApp
Calculează și tu înainte de a cumpăra un apartament dacă prețul pe care-l dai este valoarea sa corectă. 

Economistul Iancu Guda a dezvăluit cum calculezi valoarea corectă a unui apartament. ”Se determină foarte simplu, în doar câteva secunde. Valoarea este importantă pentru a decide dacă prețul este corect. Un cumpărător înțelept decide să facă tranzacția atunci când prețul este mai mic sau egal cu valoarea, în timp ce vânzătorul dorește să obțină un preț cât mai mare. (...)

Unii manipulează și spun că valoarea nu este importantă când cumperi o proprietate imobiliară. Totuși, nu este adevărat. Investiția este importantă indiferent de scopul achiziției, este înțelept să știi pe ce ai dat banii, cât valorează. Motivul este foarte simplu: banii nu se obțin gratuit. Ai muncit, ai luat un credit și vei plăti dobândă sau ai pierdut multe alte oportunități de investiții. Întotdeauna este bine să știi valoarea imobilului. În al doilea rând, unii manipulează și folosesc reperul tranzacțiilor recente din zona unde este amplasat imobilul. Aceasta nu spune nimic despre valoarea pe termen lung a imobilului. Folosind această analiză relativă, o garsonieră medie era evaluată la 70.000 - 80.000 de euro în 2008, desigur, într-un mod total eronat. (...)

Unii vând iluzia că imobiliarele sunt cea mai bună investiție, pentru că prețul e în continuă creștere. Nu e adevărat, prețul variază în funcție de cerere și ofertă. 

Valoarea apartamentului depinde de cât produce imobilul respectiv, prin veniturile viitoare pe care le poate genera prin chiria încasată. Formula care trebuie folosită este foarte simplă: chiria lună x 12 luni x 15 ani - 20% (taxe, uzură morală).” a arătat Iancu Guda, la Digi24. 

G Ad:

1. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2020-09-10-la-17-36-56_52206300.png)

foto: captură Digi24

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro