Cum pică liniile strategice de comunicare ale PDL
PDL a ales câteva linii clare de comunicare prin care a încercat să lase impresia unui partid cu viziune şi strategie politică pe termen lung. În timp, toate aceste linii strategice şi-au dovedit ineficienţa şi au picat pe rând. Unul dintre punctele forte ale PDL era atacul la USL şi alianţa dintre liberali şi social-democraţi. Liderii partidului au blamat alianţa şi au precizat că PDL nu ar face niciodată o astfel de mişcare politică, doar pentru un scor electoral mai bun. Între timp, PDL s-a aliat cu UNPR, un partid socialist, ce are drept slogan progresul României.
Liniile de comunicare stabilite de la centru au fost contrazise de acţiunile concrete ale partidului. Alianţa cu UNPR a fost unul dintre punctele nevralgice ale PDL, iar liderii au încercat să mascheze permanent contradicţia între promisiunea verticalităţii şi alianţa cu un partid opus ca doctrină.
PDL a încercat, prin vocea liderilor, să explice că erodarea guvernării a dus la scăderea în sondaje a partidului, dar încă au putere în teritoriu, iar la alegeri se vor vedea adevăratele rezultate. Cutremurul provocat de plecarea lui Frunzăverde alături de 42 de primari, lasă această strategie în aer. În aceste zile au apărut speculaţii conform cărora ar mai putea pleca şi alţi primari, oameni cu greutate în PDL. Printre numele vehiculate au fost cele ale lui Gheorghe Falcă de la Arad şi George Scripcaru de la Braşov. Dacă pierde şi aceste două piese, pentru PDL, strategia primarilor care vor ridica partidul, va constitui un eşec.
Guvernarea PDL a promovat prin toate mijloacele posibile reforma instituţională şi cea electorală, prin votul uninominal. Partidul reformei, aşa cum s-a autointitulat PDL, a primit lovituri puternice din partea oamenilor din teritoriu. Scandalul Boldea, primul parlamentar dat în urmărire internaţională sau scandalul Apostu, omul de încredere al lui Emil Boc la Cluj, au zdrucinat serios campania de comunicare a partidului.
Reforma sistemului electoral prin votul uninominal trebuia să fie una care aduce un avantaj considerabil PDL. Între timp, cazul Boldea a demostrat că în Parlament pot intra oameni cu grave carenţe judiciare. Nici alegerea din primul tur a primarilor nu mai pare o strategie câştigătoare a PDL, pentru că riscă să piardă din oamenii grei ai partidului, care atrag după sine şi alţi membrii importanţi, pe care PDL miza.
Citeşte şi:
Cum aplică regimul Băsescu cele 10 tehnici de manipulare ale lui Chomsky
Strategia PDL pentru alegerile locale: jocul la cacealma
Scaunul lui Boc se clatină, după plecarea lui Frunzăverde. Liderii PDL îi cer demsia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News