Cum au ucis parlamentarii zeci de oameni în Club Colectiv
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
  Unii dintre parlamentari au pe conștiință moartea tinerilor din Club Colectiv. Iată de ce:

Parlamentari printre care se numără și unii membri ai Comisiei de Sănătate (?!) țin de ani de zile în loc o lege care ar fi putut preveni tragedii cum au fost la Clubul Beirut sau la Colectiv. România a semnat în 2005 acordul privind interzicerea fumatului în spații închise, dar nici până acum nu a reușit să treacă prin Parlament legea respectivă. Evident, a rămas ultima din Europa fără o astfel de lege.

Sigur, la mijloc poate fi interesul parlamentarilor fumători, cărora le este lene să meargă un kilometru prin Casa Poporului pentru o țigară. Putem să ne gândim și la vreun lobby discret făcut de producătorii de țigări. Dar, în România mai vând țigări doar marile corporații multinaționale, care nu prea riscă amenzile uriașe din SUA pentru eventualul profit din România.

În schimb, cluburile și barurile de noapte sunt adevăratele pușculițe ale primăriilor, deci și ale parlamentarilor. Vă mai amintiți ce campanie a izbucnit când ANAF a încercat să le fiscalizeze? S-o fi speriat guvernul de revolta partidului, rămas fără cash, sau  de criticile din presă?

Bun, și ce are asta cu legea anti-fumat? Are, căci dacă ar fi votat legea, se puteau  introduce detectoare de fum în toate barurile și cluburile. Dacă erau detectoare, nu se mai putea fuma, dar nici nu se mai puteau aprinde artificii. Poate se pierdeau câțiva clienți, dar sigur-sigur se salvau mii de vieți. Printre care și acelea din Colectiv.

Citește și: Sute de parlamentari în conflict de interese, la un vot vital pentru majoritatea românilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel