Data publicării:

Cum au fost convinşi tinerii să meargă la Untold. "Astea sunt valorile în care cred ei. Nu poţi să iei visul unui tânăr"

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
Festivalul Untold 2023 a stârnit extrem de multe controverse, prestaţia celui cunoscut drept Gheboasă fiind doar una dintre ele. 

Iată, însă, cum au fost convinşi tinerii să meargă la Untold. Subiectul a fost discutat la Nod în Papură, emisiune tip podcast difuzată de DC NEWS TV. 

"Am văzut un afiş care spunea aşa, în esenţă. Era în engleză. Spunea aşa, că dacă mergi acolo ai şansa să fii parte din cea mai mare mulţime. Deci fii atent cu ce e atras omul să meargă la un bâzâit de claxoane, că în esenţă nu poţi să îi zici muzică. Sunt claxoane. 

Dacă până acum Alvin Tofler spunea că lumea se schimbă sau că afacerile se orientează să te individualizeze, să nu mai fie totul parte dintr-o serie, acum atracţia e că faci parte dintr-o mulţime. Mare!", a subliniat Val Vâlcu la Nod în papură. 

"E pentru mulţime evenimentul. Istoria a remarcat, a consacrat, a reţinut doar oamenii care au ieşit din mulţime. Elitele au condus lumea, şi definiţia elitei este tocmai că nu faci parte din mulţime. Dar în lumea contemporană, mulţimile sunt importante. E cum am apărut eu în filmul lui Stere Gulea, Moromeţii. Nu la "şi alţii", la "fără nume". Am fost unul dintre cei doi jandarmi la arestarea lui Ţugurlan. Ce vreau să spun este că nu poţi să iei visul unui tânăr să facă parte dintr-o mulţime. Astea sunt valorile în care cred ei. Spectacolul, probabil, se adresează efectiv mulţimilor. Din punctul ăsta de vedere, poate ei sunt corecţi. Dacă nu vrei să fii elită, vrei să fii un om obişnuit, vino aici. În general, elitele sunt doar pe scenă. În lumea contemporană, însă, nici pe scenă s-ar putea să nu fie", a replicat sociologul Alfred Bulai.  

"Erau prin anii 2000 unii, hipsteri. Se chinuiau atât de mult să fie diferiţi încât deveneau uniformi ei între ei. Îşi puneau fular la gât vara, etc", a mai spus şi Val Vâlcu. 

CITEŞTE ŞI Edy Chereji, organizatorul Untold, intervine în scandalul cu Gheboasa. "Nu ne putem preface că nu există"

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel