Data actualizării:
Data publicării:

Cum arată războiul din Ucraina. Imagini care te lasă fără cuvinte. Nimic nu va mai fi la fel... (GALERIE FOTO)

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ultimele 7 zile au stat sub semnul morții și al disperării în Ucraina, după ce Rusia a început războiul.

Până acum, peste 2.000 de ucraineni și-au pierdut viața în lupta lor pentru libertate. Datele au fost confirmate de către Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei, scrie tv8.md.

„Un prieten la nevoie se cunoaște. De mai bine de 160 de ore, Ucraina și întregul popor ucrainean s-au apărat împotriva atacului cinic al Rusiei și Belarusului, iar fiecare oră înseamnă vieți pierdute ale copiilor, femeilor și apărătorilor noștri. În cele șapte zile de război, Rusia a distrus sute de infrastructuri de transport, case, spitale și grădinițe.  În acest timp, mai mult de 2.000 de ucraineni au murit, fără a număra apărătorii noștri. Astăzi, principalele eforturi ale Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei vizează salvarea oamenilor”, este scris în postarea publicată pe Facebook, a Serviciului de Urgență al Ucrainei.

Începutul dezastrului

În data de 24 februarie, Vladimir Putin, președintele Rusiei, a anunțat începutul invaziei Ucrainei. Trupele ruse bombardează și distrug infrastructurile cheie, iar rachetele lovesc casele. Ce rămâne în urma lor este un dezastru care îți seacă până și ultima pictură de speranță. Familii distruse pentru totdeuna, copii orfani, disperare, teroare la fiecare pas.

Așa s-ar putea rezuma ceea ce se întâmplă zilele astea, în Ucraina, țară care este apărată de oamenii ei cu propriul sânge și cu un curaj ieșit din comun. Oficialii din Ucraina au actualizat numărul estimat al victimelor războiului și au anunțat că aproape 6.000 de soldați ruși au fost uciși de la începerea conflictului armat, anunță Sky News, conform Mediafax. 

5.840 de militari ruși au murit în timpul celor șapte zile de conflict. Între 24 februarie și 2 martie, militarii au fost uciși în timpul operațiunilor militare, susține sursa. Partea ucraineană mai susține că pe lista cu pierderi ale rușilor sunt și 30 de avioane, 31 de elicoptere, 211 tancuri, 862 de mașini blindate, 82 de sisteme de artilerie, 9 sisteme de luptă antiaeriană, 60 de rezervoare de combustibil și 355 de vehicule.

Între timp, mamele cu copii în brațe lasă totul în urma lor și fug din calea războiului, despărțindu-se, poate pentru totdeauna, de soții lor. Nimic nu va mai fi la fel...

În galeria foto de mai sus, puteți vedea o parte din nenorocirea care a lovit Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel