Cum arată Mazăre după două săptămâni la penitenciar - Antena 3
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Radu Mazăre
Radu Mazăre
Antena 3 a publicat imagini cu Radu Mazăre, la două săptămâni după ce a fost închis la Penitenciarul Rahova.

(w670) Radu-Mază

Amintim faptul că Radu Mazăre a cerut, marți, magistraților ÎCCJ, revocarea arestului preventiv dispus în dosarul Polaris. Potrivit apărătorilor săi, scopul măsurii preventive nu mai poate fi atins, deoarece fostul edil deja este încarcerat în urma unei decizii definitive, conform Mediafax. Însă, magistrații mențin arestul preventiv pentru Mazăre în dosarul Polaris. 

„Sunt de acord cu solicitarea avocatului și vă rog să îmi revocați măsura arestului preventiv", a spus în instanță Radu Mazăre, conform sursei citate.

Concret, avocații lui Radu Mazăre au solicitat revocarea arestului preventiv dispus în dosarul Polaris, deoarece scopul măsurii nu mai poate fi atins, întrucât fostul primar al Constanței se află deja sub puterea unei decizii privative de libertate. „La ora asta ar fi o pură formalitate să venim din 30 în 30 de zile să disputăm acest mandat, care nu mai are niciun scop", a spus apărătorul.

Procurorul a respins cererea

La rândul său, procurorul a cerut respingerea cererii avocatului și a subliniat: „În decembrie 2018, a părăsit teritoriul României deși s-a aflat sub o măsură preventivă. A avut o conduită de sfidare a justiției. Cauza nu e definitiv soluționată. Inculpatul a reușit să fie adus în țară cu intervenția organelor competente!".

Radu Mazăre a fost plasat, în acest dosar, sub control judiciar, însă fostul edil a încălcat condiţiile şi a plecat în Madagascar, fiind emis mandat de arestare pe numele său. În 21 mai 2019, instanța supremă a confirmat mandatul de arestare preventivă, nefiind decizie definitivă.

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre, extrădat din Madagascar pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare în România în alt dosar, cel al retrocedărilor, este încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Radu Mazăre mai are de ispășit 8 zile de carantină la Penitenciarul Rahova. După trecerea perioadei de carantină, autoritățile urmează să decidă unde va executa Radu Mazăre perioada de 9 ani de închisoare, sentință definitivă la care a fost condamnat fostul edil în dosarul terenurilor și plajelor din Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel