Cum arată majoritatea PSD la Senat, după dizolvarea PPDD
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Antonescu Ponta Constantin
Antonescu Ponta Constantin

PPDD nu mai are grup parlamentar la Senat după ce trei senatori ai formațiunii lui Dan Diaconescu s-au înscris în UNPR. Partidul Poporului Dan Diaconescu a rămas cu 5 senatori, iar regulamentul prevede că un grup parlamentar se constituie din minim 7 legislatori. Împreună cu PC și UDMR, PSD are acum o majoritate de 89 de voturi la Senat.

“Senatorii Haralambie Vochițoiu, Dumitru-Marcel Bujor și Ion-Simeon Purec s-au înscris în Uniunea Națională pentru Progresul României (...) Uniunea Națională pentru Progresul României numără, astfel, 13 senatori, iar grupul PSD din Senat are, începând de astăzi, 77 membri", a transmis UNPR, marți, într-un comunicat de presă.

Pentru ca un partid sau o alianță să treacă proiectele de lege în Senat are nevoie de minim 87 de voturi. PSD poate face majoritatea cu Partidul Conservator și UDMR, ajungând într-o asemenea formulă la 89 de oameni. Dacă îi mai adăugăm pe cei cinci oameni rămași deocamdată la PPDD, dar care sunt așteptați să treacă la PSD, social-democrații, împreună cu aliații lor, ar strânge 94 de voturi.

Aceste calcule exclud minoritățile și țin cont de sprijinul deocamdată incert al maghiarilor, care deși nu au intrat la guvernare, au primit mereu semnale de susținere din partea PSD. De altfel, UDMR are și doi secretari de stat.

Potrivit site-ului oficial al Senatului, PNL are 50 de senatori, iar PDL are 21. Așadar, o alianță a forțelor de dreapta ar fi insuficientă pentru a face majoritate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel