Cum ARATĂ granița Bulgaria - România, pe PLAJĂ, încălcată de un BRITANIC care se plimba - FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Un britanic de 60 de ani se plimba pe plajă, când a fost ridicat de polițiști. În plimbarea sa, a trecut granița Bulgaria-România. Dar cum a fost posibil? 

Un cetățean britanic a fost prins săptămâna aceasta în România, de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. El trecuse ilegal, pe jos, pe plajă, granița, din Bulgaria în România. Englezul a fost prins în 9 mai. În comunicatul de presă era transmis că turistul a fost depistat după ce ”a trecut ilegal frontiera de stat, pe jos, din Bulgaria în ţara noastră”. Se afla ”la aproximativ 200 metri de la frontieră, pe teritoriul României”. 

”Zona de frontieră era amenajată/ delimitată corespunzător”

Britanicul de 60 de ani le-a spus polițiștilor de frontieră că se plimba pe plajă și că a trecut fără intenție în România. Conform comunicării polițiștilor ”zona de frontieră era amenajată/ delimitată corespunzător”. Englezul a fost preluat de autoritățile de frontieră bulgare, iar în cauză sunt verificări cu privire la încălcarea regimului juridic al frontierei de stat. 

Cum a fost posibil ca turistul britanic să nu vadă zona de frontieră și să treacă, pe plajă, în România? 

Granița dintre Bulgaria și România și felul în care este delimitată poate fi răspunsul. Din partea bulgară, imaginea e mult mai tare. Vezi imaginile momentului în GALERIA FOTO

Problema nu ar fi, însă, marcarea ”ecologică” a perimetrului, dacă ne uităm la exemplul altor state, unde trecerea este făcută prin vopsea pe asfalt, de partea cealaltă fiind o terasă (exemplul Belgia Olanda), sau printr-o simplă plăcuță care marchează trecerea dintr-un stat în altul. 

Românii fac, însă, haz de necaz după știrea că britanicul ar fi mers 200 de metri pe pământ românesc și râd de granița improvizată din crengi. ”Pare că suntem în război cu bulgarii... război tribal” este unul dintre comentariile la poza cu ”granița” dintre România și Bulgaria. 

Frontiera dintre Bulgaria și România are o lungime de 631,3 km, dintre care 139,1 km este frontieră terestră, 470,0 km frontieră fluvială și 22,2 km frontieră maritimă. Frontiera se află în majoritate de-a lungul fluviului Dunărea, din dreptul orașului Bregovo (Bulgaria) până la Silistra (Bulgaria) și Călărași (România). De acolo, fluviul urmează un traseu spre nord, granița fiind stabilită pe uscat până când atinge țărmul Mării Negre între Șabla (Bulgaria) și Mangalia (România). Frontiera româno-bulgară datează din anul 1878, ca urmare a deciziilor luate la Congresul de la Berlin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel