Cum arată Capela de la Aeroportul Internațional din Cluj, o raritate în lume - Foto
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Capela amenajată în interiorul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca reprezintă o oazã de liniște și introspecție în forfota de dinaintea sau după zborurile cu avionul.

Potrivit reprezentanților Aeroportului clujean, capela este deschisă în spațiul special amenajat în zona Terminalului de Plecări, zona publică, la etajul 1, atât publicului călător, dar și tuturor celor care doresc să o viziteze

Capela ecumenică a fost inaugurată în anul 2018, creștinii de toate confesiunile putând participa la slujbe și să se reculeagă atunci când se pregătesc de un zbor cu avionul. În prezent, există aproximativ 150 de capele de aeroport în întreaga lume, dintre care cel puţin 40 în SUA.

Capela de la Aeroportul Internațional Cluj este ocrotită de Sfântul Prooroc Ilie, patronul spiritual al Forțelor Aeriene și al Aviației Române.

Protopopiatul Ortodox Cluj II spune că ”este un loc de pelerinaj neîncetat în care călătorii au posibilitatea să îi ceară Lui Dumnezeu ajutor pentru călătorie și să îi mulțumească pentru întoarcerea cu bine acasă”.

Sfântul Prooroc Ilie este considerat mustrător al împăraţilor celor fărădelege şi pedepsitor al prorocilor mincinoşi, minunat făcător de minuni şi râvnitor către Dumnezeu, cel căruia stihiile s-au supus şi cerul i-a dat ascultare. Sfântului Proroc Ilie nu i-a fost dată moartea, fiind ridicat la cer într-un car de foc. Şi conform Tradiţiei Bisericii, el este viu în trup, aflat în grija lui Dumnezeu în locaşurile cereşti. În vremurile din urmă, cel care mai înainte a scăpat de sabia Izabelei, Sfântul Proroc Ilie va pătimi de sabia lui Antihrist, împreună cu Enoh şi cu Ioan, murind pentru Hristos.

2. -imagine fara descriere- (capela-aeroport-cluj-1_69151100.jpg)

3. -imagine fara descriere- (capela-aeroport-cluj-3_05621800.jpg)

4. -imagine fara descriere- (capela-aeroport-cluj-2_75290900.jpg)

5. -imagine fara descriere- (capela-aeroport-cluj-5_68547800.jpg)

6. -imagine fara descriere- (capela-aeroport-cluj-4_41751400.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel