Data publicării:

Cum ar fi spart hackerii serverele de la Camera Deputaților. Greșeala făcută de echipa de IT

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Breșa de securitate de la Camera Deputaților ar fi fost posibilă din cauza unei greșeli făcute de echipa de IT.

Echipa de IT a Camerei Deputaților ar fi utilizat o parolă slabă pentru o platformă de gestionare a documentelor, deschizând calea spre accesul neautorizat al hackerilor la întreaga infrastructură informatică a instituției, potrivit surselor Adevărul. Această compromitere a sistemului le-ar fi permis infractorilor să aibă acces la diverse resurse, inclusiv documente interne, baze de date și informații confidențiale.

Sistemele ar fi fost vulnerabile începând cu data de 28 ianuarie, iar operațiunile de extragere a datelor ar fi început chiar din ziua următoare. Totuși, atacul a fost stopat în momentul în care a fost descoperit. Autoritățile sunt acum în proces de evaluare a pagubelor.

Se pare că securitatea cibernetică a Camerei Deputaților este gestionată de către serviciul intern de IT în colaborare cu Directoratul pentru Securitate Cibernetică. Instituția a ales să nu facă parte din Sistemul Național de Protecție a Infrastructurilor IT&C împotriva amenințărilor cibernetice, preferând să își gestioneze propriile sale resurse în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel