Cum amenajăm camera copilului. Dr. Iulia Balint Boia, sfaturi pentru mame: Nu avem nevoie de covoare și nici de perdele
În articol găsești mai multe sfaturi despre cum trebuie amenajată camera copilului.
Cum amenajăm camera bebelușului? Dr. Iulia Balint Boia, medic pediatru, a venit cu mai multe sfaturi pentru părinți în cadrul în emisiunii „Doctor de bine” de la Pro Tv, realizată de Andreea Groza.
"Nu are nevoie de jucării de pluș în exces, care atrag acarienii și mucegaiurile din aer.
1. Nu se decorează patul cu plușuri.
2. Orice jucărie trebuie spălată, așa cum spală hainele.
3. Nu avem nevoie de covoare, care rețin de asemenea acarienii și mucegaiurile. Și nici de perdele, din același motiv.
4. Camera se vopsește înainte de venirea de la maternitate cu produse anti-spori de mucegai.
5. În cameră, nu se depozitează cutii sau alte obiecte.
6. Dulăpiorul copilului trebuie aerisit - cu rafturile deschise.
7. În cameră, controlăm umiditatea, să fie la 50%.
Cu toții dorim să ne păstrăm locuința sănătoasă și curată exact ca în prima zi. De aceea este important să fim prevăzători și să folosim încă de la început o vopsea super-lavabilă pentru decorarea pereților, cu efect anti-mucegai.", a explicat dr. Iulia Balint Boia.
De ce mucegaiul este foarte periculos
Întrebată de ce mucegaiul este atât de periculos, medicul a explicat: "Mucegaiul nu este bun pentru sistemul imunitar în formare. Nu trebuie să fii deja alergic la mucegaiuri ori la acarienii din praful de casă, dar prin expunere repetată, la concentrații mari – nu ne dăm seama de acestea pentru că nu sunt vizibile - pot apărea reacțiile de inflamație. De ce să deschidem geamul frecvent? Gândiți-vă că în cameră respira mama, tata și copilul. Ei vor arunca în aer bacterii prietenoase și neprietenoase, virusuri. Aburii respirației vor favoriza mucegaiurile și acarienii din cameră."
Medicul a explicat și cum igienizăm corect camera copilului.
"Igienizăm toate suprafețele mari - tavan, pereți, podea. Tavanul și pereții cu produse anti-mucegai. Se spală toate produsele textile și se usucă bine, ideal la soare. Nu se usucă hăinuțele bebelușului în camera acestuia sau în casă. Camera se aerisește zilnic. Toate sunt măsuri anti-mucegai.", a mai spus dr. Iulia Balint Boia.
Cum să scapi de mucegaiul de pe pereți cu remedii naturale: rezultatul este cu adevărat uimitor
Pentru a îndepărta mucegaiul de pe pereți putem folosi câteva ingrediente simple, pe care le avem acasă sau niște uleiuri esențiale care sunt și agenți antifungici eficienți.
Oțet de vin diluat în apă este o soluție excelentă pentru îndepărtarea mucegaiului, fiind nevoie de 2-3 căni la un litru și jumătate de apă fierbinte. Scufundați un burete în această soluție și apoi ștergeți energic zonele afectate de mucegaiul. Lăsați să acționeze câteva minute și apoi frecați în continuare până la îndepărtarea completă. Pentru a face acțiunea mai eficientă, o puteți repeta cu puțin oțet pur. De asemenea, soluția de apă și oțet poate fi pusă într-o sticlă cu pulverizator. Chiar și în faza preventivă, acest produs natural poate fi folosit, de mai multe ori pe lună, pentru curățarea și dezinfectarea pereților, gresiei sau a suprafețelor cel mai expuse mucegaiului.
Bicarbonat. O soluție de apă și bicarbonat poate fi folosită pentru a dezinfecta și a preveni apariția unui perete afectat de mucegai, dar același amestec este util atunci când mucegaiul s-a răspândit deja, pentru a o îndepărta . Este nevoie de 2 linguri de bicarbonat de sodiu pentru a se dizolva într-o jumătate de litru de apă fierbinte. Pentru a spori efectul sunt cei care adaugă sare, întotdeauna în doza de 2 linguri. Odată ce amestecul este gata, frecați-l pe matriță , lăsați-l să acționeze și apoi continuați cu îndepărtarea. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News