Cum alegi corect apa de băut. Medic: Sunt anumite categorii de pacienți care trebuie să fie atenți
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol cum să alegi corect apa pe care o bei.

Mare atenție atunci când vă alegeți apa pe care o beți. Potrivit medicilor, dacă pentru o persoană fără probleme de sănătate, este indicată o apă bogată în minerale esenţiale, cum ar fi sarea şi potasiul, pentru cei cu probleme la rinichi, apa trebuie să fie săracă în aceste elemente. Medicul urolog Gheorghe Niţă a explicat că în cazul pacienților care sunt predispuși la a face litiază renală este recomandată apă oligominerală.

„Pentru buna funcționare a organismului, sunt anumite substanțe care sunt indispensabile. Fără sodiu, fără potasiu, organismul nostru nu poate funcționa. Dacă aceste săruri sunt în cantităţi prea scăzute sau dacă sunt, din contră, mult prea ridicate, se pot produce boli foarte grave, spre exemplu se poate ajunge la infarct. Deci din cauza acestor tulburări majore hidroelectrolitice, un pacient poate ajunge la deces. De aceea este foarte important ca apa să nu fie una total inertă. 

Dr. Gheorghe Niţă: Sunt anumite categorii de pacienți care trebuie să fie atenți la apa pe care o beau

Pe de altă parte, sunt anumite categorii de pacienți care trebuie să fie atenți la apa pe care o beau. Spre exemplu, pacienții care sunt predispuși la a face litiază renală trebuie să consume o apă cu un conținut ceva mai scăzut de sodiu şi potasiu, așa numita apă oligominerală.

Apa, în cazul lor, nu trebuie să aducă un surplus de sare, de calciu, care este în cantitate foarte mare în apa carbogazoasă sau chiar în anumite ape plate. 

Acest exces de calciu, din afară, poate favoriza apariția pietrelor", a atras atenţia medicul urolog Gheorghe Niţă, în cadrul emisiunii Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel