Data publicării:

Cum a trecut Oprah Winfrey peste violul suferit la 14 ani. O carte i-a schimbat viața

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: Reuters via Agerpres
foto: Reuters via Agerpres
Oprah Winfrey a mărturisit recent cum lectura unui celebru roman a ajutat-o să treacă peste trauma cauzată de violul suferit la 14 ani.

Oprah Winfrey a dezvăluit că romanul epistolar "The Color Purple" al autoarei americane Alice Walker a fost o sursă de ajutor pentru ea în depășirea traumei suferite în urma unui viol la vârsta de 14 ani. Vedeta a făcut aceste declarații în cadrul unei prezentări desfășurate joi la Los Angeles, prilejuită de lansarea unei noi ecranizări a acestei opere de succes, transmite Agerpres.

Noua adaptare, sub forma unui musical, reprezintă a doua ecranizare a romanului lui Alice Walker, după filmul din 1985 regizat de Steven Spielberg.

"The Color Purple" explorează dificultățile, suferințele și, în special, agresiunile sexuale cu care s-au confruntat numeroase femei de culoare din sudul Statelor Unite la începutul secolului al XX-lea.

"Pentru mine, 'The Color Purple' a fost o binecuvântare încă de la prima lectură, pentru că până atunci nu știam că există cuvinte pentru ceea ce mi s-a întâmplat", a declarat Oprah Winfrey în timpul prezentării de joi din Los Angeles.

"Aveam 14 ani când am fost violată, am avut un copil care a murit ulterior, și nu aveam cuvinte să explic asta", a spus Oprah Winfrey, recunoscută astăzi ca una dintre cele mai influente femei din lume.

"The Color Purple" spune povestea lui Celie, o tânără de culoare din Georgia rurală, în sudul Statelor Unite, care este violată de propriul tată și obligată să-și abandoneze cei doi copii. Celie este apoi silită să se căsătorească cu un soț abuziv, dar descoperă puterea în interacțiunile cu alte femei care se confruntă cu propriile traume.

S-a rugat pentru rolul Sofiei

Oprah Winfrey a relatat cum, în anii 1980, când a aflat că Steven Spielberg va regiza ecranizarea, a "căzut în genunchi, literalmente" și s-a rugat "în fiecare seară pentru oportunitatea de a fi în film".

Interpretarea ei în rolul Sofiei i-a adus o nominalizare la Premiile Oscar. "Acest film mi-a schimbat viața", a declarat ea în fața publicului la Los Angeles.

Noua adaptare, produsă de Blitz Bazawule sub forma unui musical, adoptă un ton mai ușor, adesea vesel și optimist.

Steven Spielberg și Oprah Winfrey sunt printre producătorii filmului Warner Bros, care urmează să fie lansat în cinematografele din Statele Unite în ziua de Crăciun.

"The Color Purple" este un roman epistolar publicat în 1982 de autoarea americană Alice Walker, recompensat cu Premiul Pulitzer pentru Ficțiune în 1983 și cu premiul National Book Award pentru Ficțiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel