Data actualizării:
Data publicării:

Cum a supraviețuit motanul Coco 8 zile în blocul din Valencia distrus de un incendiu devastator - Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Pompierii din Valencia au rămas surprinși după ce au găsit o pisică în viaţă, ghemuită printre rămăşiţele unui bloc de apartamente care a fost distrus de un incendiu uriaş izbucnit în urmă cu opt zile, transmite Reuters. 

Felina cu numele de Coco s-a reîntâlnit cu proprietara ei, Andrea Rubio, care nu mai avea nicio speranţă că animalul ei de companie ar putea supravieţui incendiului, care a omorât 10 oameni şi zeci de animale de companie.

'Bietul meu micuţ!', a zis Andrea Rubio, în vârstă de 32 de ani, îmbrățișându-l pe Coco, conform unei înregistrări video publicat de Poliţia locală.

Video

Pompierilor din oraşul spaniol Valencia nu le-a venit să creadă ceea ce au văzut vineri, atunci când au găsit o pisică în viaţă, ghemuită printre rămăşiţele carbonizate ale unui bloc de apartamente ce a fost devastat de un incendiu uriaş în urmă cu opt zile, informează Reuters.

'L-am găsit din pură întâmplare', a declarat un pompier spaniol în același clip. Partenerul de viaţă al Andreei Rubio, Javier Fernandez, a spus pentru Reuters faptul că salvatorii lui motanului Coco au găsit motanul la etajul al 13-lea, într-o parte a imobilului care a avut mai puține daune.

Se pare că motanul s-ar fi refugiat în interiorul unei nişe unde se afla un tub hidrant contra incendiilor. Cuplul l-a dus imediat pe Coco la o clinică veterinară pentru a-i face un  control medical, Mai mult, animalul pare să fie sănătos, chiar dacă mirosea foarte tare a fum, a zis Javier Fernandez.

Însă Coco va rămâne sub observaţia medicilor timp de o zi cu scopul de a se stabili pentru dacă şi în ce măsură a avut de suferit din cauza deshidratării.

Incendiul devastator din Valencia, care s-a răspândit rapid pe măsură ce flăcările au fost alimentate de vânturile puternice, s-a produs în seara zilei de 22 februarie în cartierul bogat El Campanar. Peste 150 de supravieţuitori, inclusiv Andrea Rubio şi Javier Fernandez, locuiesc temporar în locuinţe sociale goale și așteaptă găsirea unei soluţii permanente. 'Este o casă nouă pentru el, aşa că va fi puţin cam dezorientat la început, dar cu cât se va obişnui mai repede, cu atât Coco se va simţi mai bine', a zis Javier Fernandez. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel