Cum a scăpat de sancțiuni un șofer din Iași care a depășit pe linia continuă mașina Poliției
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un tir cu cisternă încărcată cu GPL, condus de un ucrainean, s-a răsturnat la ieșirea din România
Un tir cu cisternă încărcată cu GPL, condus de un ucrainean, s-a răsturnat la ieșirea din România
Un șofer din Iași a scăpat de sancțiuni, deși a depășit pe linia continuă chiar mașina Poliției. 

Un șofer din Iași a scăpat de sancțiuni în instanță, după ce a depășit pe linia continuă chiar mașina Poliției pentru că oamenii legii nu au completat corect procesul verbal, scrie Realitatea.net.

Incidentul a avut loc în noiembrie 2020, când bărbatul a depășit o autospecială de Poliție pe linia continuă. A fost oprit imediat de polițiști și sancționat cu o amendă de 580 de lei, precum și cu suspendarea dreptului de conduce.

Bărbatul a contestat însă în instanță sancțiunile, susținând că, de fapt, în momentul în care depășise mașina Poliției, marcajul longitudinal era discontinuu. Conform legii, procesul verbal de constatare trebuie să cuprindă, obligatoriu, descrierea faptei, data, ora şi locul în care a fost comisă. Polițiștii nu au indicat cu exactitate tocmai locul depășirii, motiv pentru care Judecătoria Iași a anulat sancțiunile, iar bărbatul a scăpat și de amendă și de suspendarea permisului.

Motivarea instanței

„Instanţa apreciază că, prin neindicarea precisă a locului comiterii presupusei contravenţii, petentului îi este încălcat dreptul la apărare, acesta aflându-se în imposibilitatea de a face proba contrară celor menţionate în cuprinsul procesului verbal. Pentru acest motiv, instanţa apreciază că vătămarea adusă petentului nu poate fi înlăturată decât prin desfiinţarea procesului verbal contestat“, au decis magistraţii Judecătoriei. Ulterior, IPJ Iași a făcut apel, dar polițiștii au pierdut și la tribunal.

Șofer, încurcat de indicatoare. A rămas cu bolidul blocat chiar în fața unei mașini de poliție

Semnele de circulație din intersecții pot fi extrem de complicate pentru unii conducători auto. Șoferul unui bolid i-a indus în eroare pe ceilalți participanți la trafic, dar și pe polițiști, după ce a rămas blocat în intersecție neștiind în ce direcție să meargă, potrivit Realitatea Plus. Ghinionist, șoferul a rămas blocat chiar în fața unei mașini de poliție care mergea în acea zonă.

Neștiind ce să facă, după câteva momente de confuzie, șoferul a virat la stânga, deși era ilegal. Indicatorul din intersecție îi interzicea să meargă în acea direcție, din cauză că depășea linia continuă.

Polițiștii au așteptat să vadă ce decizie ia șoferul, după care l-au tras pe dreapta. Imaginile au fost surprinse de camera de bord a unui alt participant la trafic și postate ulterior pe rețelele de socializare. Vezi video AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel