Data actualizării:
Data publicării:

Cum a salvat un jandarm o femeie care a vrut să se arunce în Dunăre

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Jandarmeria Română
Sursa foto: Facebook Jandarmeria Română
Un jandarm a salvat o femeie care amenința că se va arunca în Dunăre. Iată cum a reușit tânărul să evite o tragedie...  

"Pus în fața unei situații neașteptate, colegul nostru, Bogdan Stănică, a intervenit pentru evitarea unei eventuale tragedii.

În timp ce se afla în afara serviciului, Bogdan a observat o femeie întinsă pe asfalt, amenințând că se va sinucide. Fără să ezite, el a înțeles imediat gravitatea situației și s-a apropiat rapid de ea, interacționând și reușind să o calmeze. Femeia era într-o stare depresivă și intenționa să se arunce în Dunăre.

Având în vedere experiența sa acumulată în preluarea unor cazuri dificile, Bogdan a solicitat sprijin prin numărul de urgență 112. Înainte ca ambulanța să ajungă, el a reușit să liniștească femeia și să o determine să renunțe la intenția de a se sinucide. Acest gest civic și responsabil demonstrează atât prezența de spirit, cât și empatia de care a dat dovadă jandarmul nostru.

Plutonierul major Bogdan Stănică își desfășoară activitatea în cadrul Jandarmeriei Mehedinți din anul 2018 și este încadrat la Serviciul Management Operațional. Prin acțiunea sa, el a reprezentat în mod exemplar valorile noastre: implicare, responsabilitate și protecție a cetățenilor", a transmis Jandarmeria Română pe Facebook.

Rata de sinucidere în România, una dintre cele mai ridicate din Europa

Rata de sinucidere în România este considerată una dintre cele mai ridicate din Europa în ultimii ani. Conform datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în anul 2020, rata standardizată a sinuciderilor în România a fost de aproximativ 16,5 decese la 100.000 de locuitori.

De asemenea, pe parcursul unui deceniu, între anii 2011 şi 2020, peste 21.000 de persoane au decis să îşi pună capăt zilelor, conform unui studiu privind rata sinuciderilor în România elaborat de un grup de sociologi din Iaşi, scrie Agerpres.

Dacă vă confruntați cu gânduri suicidale sau cunoașteți pe cineva care se confruntă cu astfel de probleme, vă recomandăm să solicitați ajutorul specialiștilor în sănătate mentală, precum medicii de familie, psihoterapeuți sau linii telefonice de sprijin precum Tel Verde Antidepresie (0800 0800 20) sau Asociația Română de Prevenție a Suicidului (0800 801 200).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel