Cum a ripostat Guvernul Năstase la un gest deplasat al maghiarilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Ecaterina Andronescu a povestit în pauza unei emisuni TV o întâmplare din perioada Guvernului Năstase, atunci când era la primul mandat de ministru al Educației. 

Ministrul Educației a primit atunci o adresă  cu parafa Guvernului Ungariei, prin care era invitată la deschiderea celei mai mari universități maghiare private din România, Universitatea Sapientia.

Într-o ședință a Guvernului Năstase, Ecaterina Andronescu le-a comunicat și celorlalți colegi că primise o scrisoare din partea unei filiale a universității maghiare ce urma să se deschidă în România. Dna. Andronescu își amintește că în acel moment premierul Adrian Năstase a întrebat-o dacă plănuiește să dea un răspuns afirmativ invitației. "Nu am să mă duc. Nu mi se pare normal", explica atunci ministrul Educației.

Ca urmare a deciziei Ecaterinei Andronescu, prim-ministrul României a luat legătura cu ministrul de Externe al Ungariei, cerându-i ca Guvernul din care face parte să-și retragă invitația, lucru care s-a și întâmplat.

Universitatea Sapientia este cea mai mare universitate maghiară privată din România, cu facultăți în Miercurea Ciuc, Târgu Mureș - deschise în 2001 - dar și la Cluj-Napoca, înființată în 2002. Finanțatorul principal al Universității este Guvernul Ungariei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel