Data publicării:

VIDEO - Cum a reușit un leopard să oprească producția dintr-o fabrică Mercedes-Benz

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Jamshed Ahmad
Foto Ilustrativ/Pexels Jamshed Ahmad

Un leopard a pătruns într-o fabrică Mercedes-Benz din India și a oprit producția timp de patru ore.

Tânărul leopard mascul a fost văzut în jurul unității de producție a fabricii de mașini din Chakan, statul Maharashtra, acesta provocând panică în rândul personalului, a declarat organizația de salvare a animalelor Wildlife SOS într-un comunicat.

Fabrica Mercedes, a oprit imediat producția și a chemat salvatorii de la Departamentul Pădurilor și Wildlife SOS pentru a elimina musafirul neobișnuit.

Operațiunea a durat 4 ore

Într-un videoclip al operațiunii de salvare, leopardulpoate fi văzut uitându-se timid din spatele lăzilor, în timp ce echipele de salvare se pregătesc să-l tranchilizeze.

Odată ce echipa a găsit leopardul, ofițerul veterinar de Wildlife SOS Nikhil Bangar l-a tranchilizat înainte de a-l băga în siguranță într-o cușcă. Leopardul a fost dus înapoi în Pădurea Chakan pentru îngrijire și este încă sub observație medicală.

Dintr-un  control inițial , s-a constatat că leopardul avea doar doi, maxim trei ani, a spus Wildlife SOS. Odată ce evaluarea medicală este finalizată, leopardul va fi eliberat înapoi în sălbăticie.

Youtube video image

Conform imaginilor filmate de o camera CCTV,animalul nu era agresiv 

”De-a lungul timpului, leoparzii s-au adaptat peisajului în schimbare din Maharashtra și sunt adesea forțați să se aventureze în apropierea locuințelor umane în căutarea de pradă și adăpost ușor accesibile”, a spus purtătorul de cuvânt al Wildlife SOS.

Ofițerul forestier Yogesh Mahajan a declarat pentru The Indian Express că anterior  nu au fost observatede prezența leoparzilor în această zonă. Cu toate acestea, alte animale sălbatice, cum ar fi căprioarele, sunt adesea văzute rătăcind. Mahajan a spus că leopardul ar fi rătăcit în campus în căutare de pradă.

Există un număr tot mai mare de cazuri de leoparzi care rătăcesc în zonele dominate de oameni din cauza pierderii habitatului, a declarat Kartick Satyanarayan, CEO și co-fondator al Wildlife SOS. „Echipa noastră este pregătită să se asigure că astfel de situații sunt tratate cu cea mai mare precauție, ținând cont de siguranța leopardului, precum și a oamenilor”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel