Cum a reușit o israeliancă să scape cu viață după atacul Hamas. Teroriștii erau chiar la poarta ei. Miriam Rosman: Ea a ieșit din coșmarul acesta în viață, alții nu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Miriam Rosman, o israeliancă cu origini româneşti, a povestit cum a scăpat o prietenă de-a sa de teroriștii Hamas.

Oamenii din Israel trăiesc un coșmar. În timp ce mulți au fost uciși în timpul atacului Hamas de sâmbătă, alții au reușit ca prin minune să scape. Miriam Rosman a povestit în exclusivitate pentru DC NEWS cum o prietenă de-a ei a reușit să rămână în viață, deși teroriștii erau chiar la poarta casei ei și încercau să intre în curte.

VEZI ȘI: În Tel Aviv, totul e gol. ”Nu sunt oameni pe stradă, nu sunt mașini multe”. Miriam Rossman ne-a dezvăluit ce o întreabă gemenii săi când iese din casă: Toți suntem șocați aici

Miriam Rosman: La doi pași de ei este Fâșia Gaza

"O prietenă de-a mea care stă la Kibbutz Nirim, sâmbătă dimineața eu m-am trezit ca toată lumea la 6 jumătate de alarme, am fugit imediat la copiii mei în cameră, apoi pe scări și așa a continuat dimineața noastră și eu am început să primesc mesaje de la ea că este în buncăr.

Kibbutz Nirim este chiar la graniță cu Gaza, exact la doi pași de ei este Fâșia Gaza și într-un moment a trimis o fotografie cu poarta de la casa ei în care se vedea că teroriștii încearcă să intre. Nu știu cum, dar Dumnezeu a păzit-o, nu au intrat teroriștii în casa ei. Ea era cu băiatul ei în casa lor din Kibbutz Nirim.

Și fata ei cu trei copii erau tot în Kibbutz Nirim, dar în altă casă. Ore întregi au stat în buncăre și nu mai știau ce se întâmplă. În cele din urmă armata israeliană le-a scos și le-a salvat. Ulterior mi-a scris că ea a reușit să iasă din coșmarul acesta în viață, dar alții nu, familii întregi au fost ucise acolo", a povestit Miriam Rosman pentru DC NEWS.

"Patruzeci de bebeluși au fost masacrați în paturile lor"

O altă prietenă, din Nir Oz, un kibutz din sudul Israelului, a stat ascunsă în buncăr până seara târziu, împreună cu soțul ei și cei trei copii ai lor, până când armata israeliană a venit și i-a evacuat.

"O altă colegă de-a mea era la Kibbutz Nir Oz cu soțul ei și cei trei copii ai lor. Sâmbătă toată ziua au stat și ei ascunși în buncărul casei și tot timpul îmi trimitea mesaje că îi este frică pentru copiii ei, că teroriștii sunt în kibbutz. Noaptea târziu a ajuns armata israeliană și i-a evacuat, dar ei puteai muri. Din fericire au avut o șansă, au fost salvați, dar alții nu au avut această șansă, au murit familii întregi. Oamenii trebuie să înțeleagă că teroriștii Hamas s-au comportat ca ISIS, au dat foc la case, au ucis cu sânge rece. Oamenii nu mai au unde să se întoarcă, kibbutz-uri întregi nu mai există. Și cei care au reușit să se salveze nu mai au unde să se întoarcă, asta dacă vor mai vrea să se întoarcă acolo.

Ororile pe care le vedem sunt îngrozitoare. Patruzeci de bebeluși au fost masacrați în paturile lor. Au venit la oameni acasă, i-au scos din paturile lor, din casele lor. De 75 de ani de când statul Israel există nu am văzut așa ceva. Nici nu încerc să înțeleg. Dacă eu, care stau aici nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat, cred că nimeni nu poate să înțeleagă ororile astea și masacrul acesta. Ne va trebui mult timp să digerăm asta, iar Israelului îi va trebui mult timp să iasă din asta", ne-a mai spus Miriam Rosman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel