Cum a reușit Daniel Cristea-Enache, critic literar, să ajungă la aproape 400.000 de urmăritori pe Facebook
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Daniel Cristea-Enache și Flaviu Predescu, la DC News TV
Daniel Cristea-Enache și Flaviu Predescu, la DC News TV
Criticul literar Daniel Cristea-Enache a dezvăluit cum a reușit să ajungă, pe pagina sa de Facebook, la aproape 400.000 de urmăritori. 

Scriitorul Flaviu Predescu l-a întrebat pe criticul literar Daniel Cristea-Enache, în cadrul emisiunii "De Ce Citim – Literatura română în pandemie" de la DC News TV, cum a reușit să ajungă la aproape 400.000 de urmăritori pe pagina de Facebook. 

"Ai succes pe rețelele de socializare și nu de mult ai atins un număr uriaș de urmăritori, peste 300.000. Care este relevanța? Ce ți-ai propus? Cum e să ai vreo 325.000 de urmăritori și ce urmărești la rândul tău?", a fost întrebarea lansată de scriitorul Flaviu Predescu. 

"Inițial erau trei pagini de Facebook"

"E o întrebare bine țintită. Cifra nu este atât de spectaculoasă precum pare pentru că inițial erau trei pagini de Facebook. Pagina mea personală, care avea 50.000 și ceva de urmăritori, pagina Literatura de azi, care crescuse până la 250.000 și ceva de urmăritori, dar și pagina Convorbiri cu Octavian Paler, titlul unei cărți pe care Octavian Paler mi-a făcut onoarea de a o publica împreună, care avea și ea vreo 100.000 sau peste 100.000 de urmăritori.", a dezvăluit Daniel Cristea-Enache, la DC News TV. 

Criticul literar a explicat apoi că, în decembrie 2021, "am văzut că există posibilitatea ca, dacă ai mai multe pagini de Facebook, să le poți îmbina, cu condiția ca ele să aibă același nume, să fii administratorul tuturor paginilor, iar ele să aibă și același versiuni, același format."

"Primul pas a fost să le schimb numele tuturor. Le-am numit pe toate Daniel-Cristea Enache. Eram așa ca un politician român. Și politicienii români sunt foarte atenți la Facebook și postează constant... Apoi am cerut îmbinarea și după o zi-după, Facebook mi-a dat acceptul. Sigur că unii erau urmăritori și la o pagină, și la alta.", a adăugat el. 

"Acum pagina este cu adevărat gigantică, are aproape 400.000 de urmăritori"

Daniel Cristea-Enache a decis să facă această schimbare pentru că "nu pot face un conținut diferențiat pentru fiecare pagină; sunt lucruri pe care vreau să le transmit și colo și dincolo; nu vreau să mă repet, să pun aceeași postare de trei ori, în trei locuri diferite."

"Acum pagina este cu adevărat gigantică, are aproape 400.000 de urmăritori. E o performanță. În România, numai vedetele de entertainment, muzicienii, artiștii, Smiley, Delia, etc. au niște pagini de Facebook realmente la scară națională, cu sute sau milioane de urmăritori.", a conchis Daniel Cristea-Enache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel