Data publicării:

Cum a reacționat un soldat în fața Reginei Elisabeta a II-a

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a avut parte de un semn de respect neobişnuit din partea unui simplu soldat. Gestul acestuia a uimit asistenţa cu ocazia unui eveniment din Cumbria, la care a fost invitată suverana britanică.

[caption id="attachment_343597" align="alignnone" width="640"] Foto: Daily Mail[/caption]

Suverana Marii Britanii a fost întâmpinată cu bucurie de supuşii ei, în Cumbria, unde aceştia s-au organizat astfel încât să îi facă o primire cum se cuvine unei regine.

 Cum de la o asemenea vizită nu puteau lipsi militarii, un soldat dintre cei care au întâmpinat-o, i-a căzut pe neaşteptate la picioare. Regina Elisabeta a II-a nu a părut a fi însă impresionată de acest gest, "trecând" impasibilă pe lângă el, să vizioneze mai departe gărzile şi să le dea bineţe oamenilor care o aşteptau.

 Dacă unii au fost miraţi de gestul sergentului Rusiate Bolavucu, suverana ştia despre ce este vorba. În garda care a întâmpinat-o, cel care i-a căzut la picioare era un soldat originar din Fiji, ţară unde oamenii îngenunchiază în faţa unui monarh, în semn de respect.

 Chiar și după ce Regina a trecut de el, Rusiate Bolavucu a rămas cu capul plecat, tot în semn de respect. În cultura fijiana se crede că toate lucrurile bune pleacă de la cap, de aceea o persoană de rând nu trebuie să stea cu capul la un nivel mai înalt decât un monarh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel