Cum a pierdut Musk 50 de miliarde de dolari în numai două zile. Este un record
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum a pierdut Musk 50 de miliarde de dolari în numai două zile. Este un record / Foto: Pixabay
Cum a pierdut Musk 50 de miliarde de dolari în numai două zile. Este un record / Foto: Pixabay
Află în articol cum a pierdut Elon Musk 50 de miliarde de dolari în numai două zile.

Elon Musk a pierdut 50 de miliarde de dolari până acum în această săptămână, după ce acţiunile Tesla Inc. au scăzut pentru a doua zi consecutiv, relatează Mediafax, citând Bloomberg.

Este cea mai mare scădere de două zile din istoria Bloomberg Billionaires Index şi cea mai mare scădere de o zi după scăderea de 36 de miliarde de dolari a lui Jeff Bezos, după divorţul său de MacKenzie Scott în 2019.

Totul a pornit de la sondajul lui Musk de pe Twitter

Prăbuşirea Tesla vine pe fondul unor zile tumultoase pentru producătorul de automobile electrice. Totul a început când Musk şi-a întrebat urmăritorii de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acţiunile companiei, situaţie dublată de vestea că fratele său Kimbal a vândut acţiuni chiar înainte de sondaj. În urma acestor ştiri, Michael Burry, investitorul făcut celebru prin filmul „The Big Short” a anunţat că Musk doreşte să-şi vândă o parte din acţiuni pentru a-şi acoperi datoriile personale.

VEZI ȘI: Rezultatele sondajului lansat de Elon Musk pe Twitter. Ce cred oamenii despre vânzarea acțiunilor Tesla

Averea lui Musk, în creștere cu 70% în 2021

Scăderea reduce avantajul lui Musk faţă de Bezos ca cea mai bogată persoană din lume la 83 de miliarde de dolari. Musk l-a depăşit pe fondatorul Amazon pentru prima dată în ianuarie, diferenţa dintre cei doi crescând recent la 143 de miliarde de dolari, o cifră mai mare decât averea neta a lui Bill Gates, al patrulea cel mai bogat om din lume.

În pofida scăderii, averea lui Musk este încă în creştere cu 70% în acest an, datorită câştigurilor Tesla şi a unei evaluări mai mari pentru SpaceX. Capitalizarea bursieră a Tesla s-a menţinut peste 1 trilion de dolari, un punct de referinţă pe care compania l-a atins luna trecută, după ce rezultatele din al treilea trimestru au depăşit aşteptările pieţei. De asemenea, comanda de 100.000 de maşini făcută de compania de închirieri auto Hertz Global Holdings a contribuit semnificativ la ascensiunea recentă a Tesla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel