Data publicării:
"Am fost la un pas de moarte". Cum a intrat Christian Sabbagh în televiziune și copilăria petrecută printre gloanțe, în Liban: "Nu aveam sentimentul de frică"
Christian Sabbagh a vorbit despre debutul său în televiziune și copilăria petrecută în Liban.
Cum a intrat în televiziune, fiind la un pas de moarte
"Debutul în televiziune s-a întâmplat când am fost implicat într-un incident, în cel de-al doilea război din Serbia. Am fost la un pas de moarte atunci. Însoțeam un convoi umanitar al Crucii Roșii și convoiul a fost lovit de o rachetă care țintea podul pe care se afla convoiul. Prima mașină din convoi a căzut de pe pod, în ea se afla primarul Piteștiului de la acea vreme. Din fericire, a scăpat cu răni ușoare.
Eu am filmat și acele imagini au făcut înconjurul lumii. O agenție din Serbia a publicat știrea că toți cei din convoi au murit și am intrat la radio să dezmint informația, iar reportajele video pe care le-am făcut au fost difuzate la TV și așa am pășit în lumea televiziunii.
Mi-am îndeplinit toate aspirațiile profesionale. Mi-am construit cariera pas cu pas, așa cum ar trebui să facă orice jurnalist. Nu am ars etape, am fost corespondent, reporter de teren, realizator de emisiuni și acum prezentator al principalului jurnal de știri al Kanal D", a spus Christian Sabbagh, într-un interviu pentru viva.ro.
Sursa foto: Facebook Christian Sabbagh
Copilărie în plin război, în Liban
Christian Sabbagh și-a petrecut primii ani de viață în Liban, acolo unde a învățat la Colegiul de preoți.
"Nu aveam sentimentul de frică. Îmi amintesc că, atunci când începeau luptele, ieșeam la balcon să văd ce se întâmplă. Avea tata o cameră de filmat cu casetă și încercam să filmez, aveam înclinații spre această zonă jurnalistică de pe atunci. Dar eram cumva feriți de pericole, pentru că locuiam lângă Ambasada rusă, care era foarte bine protejată. Dar mai cădeau bombe rătăcite sau gloanțe. Unul chiar ne-a intrat în living, noroc că nu era nimeni acolo la acel moment.
Foarte mulți oameni au murit din cauza gloanțelor rătăcite. Înțelegeam că ceea ce se întâmplă distruge, ucide. Dar părinții încercau să îmi ofere o copilărie frumoasă, normală, să diminueze cât puteau ceea ce se întâmpla. Mergeam la magazine, îmi luau jucării, apăruseră primele console de joc, nu duceam lipsă de nimic. Nu doar părinții mei procedau așa, cam toți libanezii făceau aceste lucruri pentru a le oferi copiilor o copilărie cât mai aproape de normalitate", a mai povestit prezentatorul știrilor de la Kanal D.
"Am avut o copilărie frumoasă"
Christian Sabbagh și-a petrecut primii ani de viață în Liban, acolo unde a învățat la Colegiul de preoți.
"Am avut o copilărie frumoasă. Provin dintr-o familie de oameni înstăriţi - părinţii m-au răsfăţat, m-au dat la cele mai bune şcoli. La vremea aceea, aveam două opţiuni: fie să studiez în şcoli militare, unde primeşti o educaţie cazonă, fie să ajung în colegiile de preoţi. Şi, cum în Liban era război, au ales să mă dea la un colegiu de preoţi, nu la o şcoală militară, unde să mă trezesc că fac practica pe front”, spunea, în urmă cu ceva timp, Christian Sabbagh, pentru adevarul.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News