Cum a fost echipa, aşa şi gazonul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
catalin anton
catalin anton

Mici. Mici de tot. Aşa au fost jucătorii din echipa naţională a României în meciul cu Franţa. Fără tupeu, fără atitudine, fricoşi. Exact contrar a ceea ce ar fi dorit cei 50.000 de spectatori de pe noua Naţional Arena.

Naţionala a avut parte de un public cum de mult n-a mai fost. Pe tot parcursul partidei a susţinut-o. Nu s-a auzit un fluierat, un huduit, până în ultimele minute, când era evident că ai noştri trăgeau evident de timp pentru a menţine un palid scor alb. Tătăruşanu s-a grăbit să degajeze o minge abia după ce întreg stadionul a început să-l fluiere. Răsplata bine-meritată a venit imediat la final. Fotbaliştii români au mulţumit pentru încurajări, iar răspunsul fanilor a fost un cor general de huiduieli. Meritat pentru fotbalul pe care l-au văzut!

Cui foloseşte acest egal? Nimănui. Ratarea prezenţei la barajul pentru Euro s-a pierdut demult, de pe vremea lui Lucescu jr. Piţurcă, în ciuda declaraţiilor de dinaintea meciului, a alcătuit o echipă care să nu primească gol, iar dacă va reuşi să şi marcheze va fi nemaipomenit. N-a riscat absolut deloc. La poker sau ruletă n-ar fi procedat niciodată aşa. Marica a fost atât de izolat în atac încât, probabil, a învăţat franceza de la fundaşii care îl păzeau.

Două tranşee săpate în faţa lui Tătăruşanu, şi s-a aşteptat să se ivească vreun contraatac norocos. Au fost vreo două, în repriza secundă, sau vreo lovitură liberă din preajma careului francez, cum s-a întâmplat la începutul partidei. Francezilor le-a convenit tactica, la care s-au aşteptat, şi nu au forţat nici ei. S-a văzut clar că remiza propusă de Piţurcă a fost şi pe placul lor. Dar ei sunt pe primul loc al grupei.

Jocul naționalei noastre a fost excrebabil, la fel cum a  fost și gazonul. S-au cheltuit 240 de milioane de euro cu construirea stadionului, dar de ce era poate mai important, suprafaţa de joc, şi-au bătut joc. Nu numai francezii, cu vetele Ribery şi Benzema, au fost incomodaţi de câmpul de cartofi proaspăt inaugurat de primăria bucureşteană. Şi uite aşa, în loc să luăm ochii Europei cu noul stadion, ne-am făcut iar de băcănie şi am dat prilejul să se râdă de noi. Ne-am obişnuit deja! Acum trebuie găsit alt milion de euro pentru schimbarea gazonului. Nu de alta, dar vin meciurile Oţelului Galaţi din Liga Campionilor şi cele ale Stelei şi Rapidului din Liga Europa şi pe un aşa teren nu se poate juca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel