Data actualizării:
Data publicării:

Cum a evadat un liliac de la o grădină zoo din Germania

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik

Femeia care a dus accidental acasă liliacul a crezut că este o glumă de Halloween.

Citește și: Ce poți face atunci când găsești un liliac. Cât de importantă este conservarea speciei

O întâmplare ce părea doar o glumă, în contextul Halloween-ului, s-a dovedit a fi o evadare inedită, fiind prima cu care s-au confruntat administatorii unei grădini zoologice din Germania.

O femeie a adus accidental acasă un liliac după o vizită în peștera liliecilor de la Grădina Zoologică din Karlsruhe, un oraș în sud-vestul Germaniei, potrivit DPA.

În timpul vizitei pe care Elina Öfele, în vârstă de 30 de ani, a făcut-o împreună cu fiul său în peșteră, unul dintre animale s-a prins fără să fie observat de hainele acesteia.

Femeia a declarat pentru DPA că a observat liliacul abia când a ajuns acasă. Când și-a dat jacheta jos, liliacul a căzut pe podea, în holul locuinței sale.

Inițial, a crezut că era o glumă pusă la cale de soțul ei cu prilejul Halloween. și-a dat apoi seama că era vorba despre un animal adevărat. ”M-am speriat, am crezut că animalul e mort”, a spus profesoara de educație specială. Dar apoi liliacul s-a mișcat și chiar a mușcat-o încet de mână.

Liliacul a revenit în peșteră

În aceeași zi, Elina Öfele a consultat un expert în lilieci și i-a oferit liliacului apă cu miere și jumătate de banană, după care, pe perioada nopții, l-a pus într-o cutie în baie, unde era cald. A doua zi dimineață, soțul și fiul au dus animalul înapoi la grădina zoologică.

”Am pus liliacul înapoi în peșteră și este bine”, a spus purtătorul de cuvânt al Grădinii Zoologice, Timo Deible. Mai multe sute de specii de lilieci trăiesc în acea peșteră, care a fost inaugurată pentru public în 2015, însă niciunul nu a ”evadat” în acest fel până acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel