Data publicării:

Cum a ajuns Mugur Ciuvică să aibă o părere bună despre Klaus Iohannis. ”Are părți bune și părți rele”

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Cum a ajuns Mugur Ciuvică să aibă o părere bună despre Klaus Iohannis. ”Are părți bune și părți rele” / Foto: Facebook Klaus Iohannis
Cum a ajuns Mugur Ciuvică să aibă o părere bună despre Klaus Iohannis. ”Are părți bune și părți rele” / Foto: Facebook Klaus Iohannis
Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, a spus cum a ajuns să aibă o părere bună despre Klaus Iohannis.

"Ce părere aveți de ceea ce face favoritul dumneavoastră, Klaus Iohannis, cu tot ce se întâmplă în România astăzi?", l-a întrebat Bogdan Chirieac pe Mugur Ciuvică.

"Am o părere relativ bună pentru că nu face nimic și conform teoriei pe care au expus-o în nenumărate rânduri în emisiune, este că e oarecum bine în România dacă politicienii nu fac mare lucru pentru că atunci când fac de regulă fac prostii și atunci, evident, statistic, cu cât faci mai puține lucruri, cu atât faci și mai puține prostii. În cazul de față, este valabil și pentru domnul Klaus Iohannis, nu prea face nimic.

Sigur că pricinoșii sau cei cu foarte mari pretenții ar fi sperat că poate să facă totuși ceva în zece ani de mandat. În ultima vreme nu face absolut nimic, ceea ce repet, are părți bune și părți rele. Partea bună este că nici mari prostii nu face nefăcând nimic. Ce prostie să faci dacă nu faci nimic? Nu faci nimic, zero", a spus Mugur Ciuvică în cadrul emisiunii "Miercurea Neagră" de la DC NEWS.

Bogdan Chirieac: Dezmățul acesta bugetar începe să aibă consecințe

Ulterior, analistul politic Bogdan Chirieac, a atras atenția asupra problemelor economice din țara noastră.

"Dezmățul acesta bugetar începe să aibă consecințe, domnul Câciu ne-a încăierat, înainte de emisiune a anunțat că are gaură de 20 de miliarde, apoi a zis că patru, apoi a zis din nou că 20, pe primul trimestru, acum optimiști ca dumneavoastră spun că nu pe primul trimestru, 20 de miliarde pe tot anul, dar e un găuroi", a intervenit Bogdan Chirieac.

"Dacă ei, după luni, prevăd o gaură de 20 de miliarde pe tot anul pentru că, într-adevăr, el a zis la un moment dat 20 de miliarde, după aia 4, a fost în Parlament și a zis și la niște emisiuni la televizor că pe primele 3 luni gaura buget este de aproape 5 miliarde, 4,7 miliarde, ceva de genul. Presupun că au înmulțit 5 miliarde cu patru trimestre și au ieșit fix 20 de miliarde. Deci 20 de miliarde, înțeleg din ce a spus domnul Câciu, prevăd ei că ar fi gaura la buget pentru tot anul dacă se păstrează 5 miliarde pe trimestru. Înțeleg că e mult, și mie mi se pare mult, chiar dacă nu sunt economist, și au început să se agite brusc, de parcă nu puteau să vadă în timp cum se desfășoară totul, cum vin încasările, cum pleacă cheltuielile", a spus Mugur Ciuvică.

Mugur Ciuvică: S-a încasat mult mai puțin

"Deficitul bugetar este de 20 de miliarde, că ai programat anul acesta 4,4% din PIB și gaura de la încasări este de 5 miliarde, adică au prognozat încasări mai mari", a punctat Bogdan Chirieac.

"Deficitul ți-l programezi pe tot anul, e prevăzut în buget, dar în plus față de prevederile lor au o gaură de 5 miliarde, deci el a spus că față de ce se așteptau ei să încaseze s-a încasat mult mai puțin și atunci s-a făcut o gaură în plus față de deficitul bugetar pe care și l-au asumat ei când au făcut bugetul", a mai spus Mugur Ciuvică.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel