Data actualizării:
Data publicării:

Cum a ajuns Jeff Bezos la numele AMAZON pentru compania sa

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Jeff Bezos/ foto captură video Youtube
Jeff Bezos/ foto captură video Youtube
Amazon a fost fondată de Jeff Bezos în garajul său din Washington, SUA, iar acum este una dintre cele mai mari firme din lume. V-ați întrebat vreodată de unde vine numele compania?

Amazon este una dintre cele mai mari companii din lume.

Aceasta a fost fondată de Jeff Bezos în garajul său din Washington, SUA, în 1994. La început a devenit o piață online pentru cărți, dar în curând s-a transformat în The Everything Store.

În prezent, se adresează tuturor și distribuie chiar și o varietate de conținut descărcabil și de streaming prin numeroasele sale servicii, cum ar fi Amazon Prime.

Acum, când omul de afaceri american împlinește 60 de ani pe 12 ianuarie, probabil că v-ați întrebat întotdeauna de unde vine Amazon. Iar acum a fost dezvăluit...

Afacerea a început ca o simplă librărie online la 5 iulie 1994. Bezos a înființat compania în garajul său și a fost inițial înregistrată în statul Washington sub numele Cadabra, Inc.

Era un joc de cuvinte cu cuvântul magic "abracadabra". Dar, câteva luni mai târziu, a schimbat numele după ce un avocat a înțeles greșit cuvântul "cadavru", adică un corp uman mort.

După ce a renunțat la numele înfiorător al primei companii, Bezos a început să caute un nou brand. S-a uitat într-un dicționar și a dat peste "Amazon".

S-a gândit că numele ar fi "exotic și diferit", la fel ca afacerea sa online. Râul Amazon este, de asemenea, cel mai mare râu din lume, despre care Bezos a crezut că se potrivește cu visele sale.

Iar Amazon a avut și avantajul de a începe cu "A", ceea ce îl plasează aproape de vârful listelor în ordine alfabetică.

Vorbind în 1997 despre nume, Bezos a spus: "Nu există nimic în modelul nostru care să nu poată fi copiat în timp. Dar știți, McDonald's a fost copiat. Și totuși a construit o companie uriașă, de mai multe miliarde de dolari. În mare parte, totul se reduce la numele mărcii. Numele de marcă sunt mai importante online decât în lumea fizică", potrivit DailyStar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel