Data actualizării:
Data publicării:

Cultivă ciuperci pleurotus acasă: cum să obții o recoltă bogată chiar în bucătărie

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cultivă ciuperci pleurotus acasă - cum să obții o recoltă bogată chiar în bucătărie. Sursa - pixabay.com
Cultivă ciuperci pleurotus acasă - cum să obții o recoltă bogată chiar în bucătărie. Sursa - pixabay.com

Arta reciclării devine esențială atunci când decidem să cultivăm  legume acasă. În acest articol, veți afla cum să cultivați, acasă, ciuperci pleurotus în cantități mari.

Procedura este foarte ușoară și, de asemenea, foarte rapidă. Veți avea nevoie de câteva sticle de cinci litri de apă, paie, semințe de ciuperci, un cuțit și foarfece.

Puneți paiele într-o oală mare pe aragaz. Se toarnă apă și se acoperă cu un capac, apoi se lasă să fiarbă 30 de minute.

Păstrează morcovii pentru iarnă în borcane: iată ce pași trebuie să urmezi. Trucurile cu care nu vei da greș

Între timp, luați sticlele goale și uscate, în prealabil, scoateți capacul și tăiați-le baza cu un cuțit. Cu foarfecele faceți mici tăieturi pe corpul sticlelor. 

După jumătate de oră, scoateți paiele fierte din apă și puneți-le pe o tavă ca să se răcească. După ce paiele s-au răcit, se introduc în sticle împreună cu semințele de ciuperci, alternând straturile.

După ce ați alternat corect straturile de paie și semințe, închideți bine toate sticlele folosind o bandă de scotch.

Odată finalizată această operațiune, puneți deoparte sticlele pe care le-ați pregătit și apoi  udați-le cu apă.

Sterilizează corect borcanele pentru zacuscă, dulceață și murături: sfaturile bunicilor 

După o săptămână veți observa o schimbare vizibilă a paielor pe măsură ce semințele încep să încolțească.

După 2 săptămâni veți vedea cum ciupercile au ieșit  prin găurile făcute pe sticle. Evident că în acest moment puteți colecta ciupercile. După 17 zile veți putea vedea în continuare cum cresc ciupercile. După 22 de zile, pot fi recoltate și ultimele ciuperci, crescute din semințele plantate. 

 

 

BONUS. Ciuperci marinate, crocante, delicioase și sățioase: aperitivul poate fi consumat chiar a doua zi

 

Din ciuperci se pot prepara diverse bucate delicioase. Vă prezentăm, azi, rețetă de ciuperci marinate, care sunt delicioase și se prepară rapid și simplu.

 

Ingrediente:

500 grame ciuperci champignon,

20 grame de sare,

50 ml (3 linguri) ulei de floarea soarelui,

50 ml (3 linguri) sos de soia,

20 ml oțet (4 lingurițe),

frunza de dafin,

5-6 boabe de piper negru,

10 grame de zahăr (1/2 linguriță),

4-5 căței de usturoi,

verdețuri (pătrunjel, coriandru).

 

 

Pregătirea rețetei

 

Fierbeți ciupercile în apă cu sare aproximativ 10 minute. Între timp, faceți marinata. Amestecați, într-un bol, uleiul, sosul de soia, sarea, zahărul, piperul, frunzele de dafin, usturoiul și ierburile.

Ceapă roșie murată: o rețetă foarte rapidă, dar savuroasă. Toată lumea îți va cere rețeta

Scoateți ciupercile din apă și puneți-le în bolul cu marinată.  Amestecați bine și acoperiți bolul cu ciuperci cu o folie. Puneți ciupercile la frigider pentru 12 ore. Poftă bună!

 

BONUS. Ciupercile devin negre în timpul prăjirii? Cu acest truc putem păstra culoarea lor naturală 

 

În frigiderul nostru există întotdeauna ciuperci proaspete. Mâncărurile copioase și aromate cu ciuperci sunt pe placul copiilor și al adulților.

Probabil, fiecare gospodină care a pregătit ciuperci s-a întrebat de ce acestea devin negre în timpul prăjirii. Te poți gândi că ciupercile nu sunt proaspete, de aceea se înnegresc.

De acord, dar nu orice produs se întunecă atât de mult în timpul procesării. Dar, deoarece s-a dovedit că acest lucru este absolut normal pentru ciupercile champignon, nu trebuie să vă faceți griji. 


Dovlecei marinați, gata în 15 minute: o rețetă simplă pentru un aperitiv delicios și crocant 

De ce ciupercile devin negre? Totul depinde de carbonul conținut în ciuperci. Când această substanță interacționează cu temperaturile ridicate, face ca produsul să se întunece. Deci înnegrirea ciupercilor nu este doar normală, ci și corectă.

De ce ai nevoie de o felie de măr când prăjești carnea? Doar bucătarii cu experiență cunosc acest truc

Dacă observi următoarele semne, atunci ciupercile sunt stricate și nu trebuie consumate: pulpa moale, pete negre pe picioruș, suprafață alunecoasă și lipicioasă, pălărie plată.

 

Cum să păstrezi culoarea deschisă a ciupercilor:  există un mic truc  

 

Înainte de a prăji ciupercile, spălați-le în apă, în care ați adăugat suc de lămâie. Desigur, acest lucru se poate face în procesul de prăjire, dar ar trebui să fiți mai atenți, deoarece sucul de lămâie poate  afecta gustul preparatului. Desigur, ciupercile nu își vor păstra albul natural, dar nu se vor închide atât de mult, ca de obicei.

Pâine din mălai: pufoasă, aurie și foarte sățioasă. Vei dori mereu să o prepari

 

Ciupercile au aproape toate vitaminele și mineralele, necesare organismului     

 

Deși nu au clorofilă precum plantele și nu sunt foarte bogate în calciu, ciupercile au aproape toate vitaminele și mineralele, necesare organismului nostru. În primul rând, au rol diuretic, sunt bogate în antioxidanți și fibre. Această formulă te ajută să slăbești, să elimini excesul de apă, să îți detoxifici organismul, reglează tranzitul intestinal, te scapă de constipație sau indigestie.

Conținutul de substanțe active, mai exact antioxidanții, vitaminele și mineralele, oferă ciupercilor chiar și un rol anticancerigen. Ciupercile ne ajută în lupta cu radicalii liberi, întăresc sistemul imunitar, ne apără de infecții și de extinderea formațiunilor tumorale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel