Culisele negocierii PSD- PNL. Ce l-a supărat pe Rareș Bogdan. Intervenție în direct: Linie roșie, linie roșie!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Facebook Rareș Bogdan
foto Facebook Rareș Bogdan
Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a vorbit despre culisele negocierilor PNL-PSD-UDMR.

Rareș Bogdan exclude varianta ca PNL să renunțe la funcția de premier, în favoarea PSD-ului. În plus, el afirmă că ”rotativa” trebuie întâi să treacă de votul liderilor liberali, care încă n-au acceptat această variantă. 

”Primesc mesaje și telefoane de aproximativ o oră de la toate filialele noastre, de la primari, președinți de filiale, deputați, vicepreședinți. Vreau să-i asigur că nu s-a pus în discuție- este o modalitate de negociere pe care o folosesc unii și alții, pentru a pune presiune- ca PNL să cedeze poziția de premier sau să accepte, la o eventuală rotativă - trebuie spus extrem de clar, la BPN, care s-a încheiat cu votul 48 pentru intrarea în negocieri cu PSD, nu pentru alianță cu PSD sau coaliție, unde au fost 22 de persoane, de colegi de-ai noștri care nu au dorit nici măcar discuție la masă cu PSD, nu s-a discutat și subiectul rotativei.” a spus Rareș Bogdan, în intervenția la Digi24. 

”Nu cred că vreun lider al PNL are curajul să intre în BPN să propună așa ceva”

”Primul lucru pe care va trebui ca PNL să-l facă este să punem în discuție acest scenariu al rotativei, pe care BPN să-l adopte, să-l voteze sau nu. În cazul în care se opun rotativei, înseamnă ieșirea practic din negocieri cu PSD, iar chestiunea premierului (...) să fie un premier PSD, indiferent de numele acestuia, fie că e președintele PSD sau un alt lider al PSD, nu cred că vreun lider al PNL, de la președintele partidului la altcineva, are măcar curajul să intre în BPN și să propună așa ceva. BPN-ul PNL numără 81 de persoane”, a continuat Rareș Bogdan. 

Întrebat când votează rotativa, Rareș Bogdan a pus un mare dacă înainte: ”Dacă vom ajunge la negocieri, să propunem PNL-ului sistemul de rotativă va trebui să o propunem în BEx, cei din conducerea partidului, și apoi în BPN. Noi, în momentul acesta, nu avem adoptat de către PNL sistemul de rotativă, iar ideea unui premier PSD la prima tragere nimeni nu o poate propune”. 

Rareș Bogdan a confirmat întâlnirea Marcel Ciolacu, Florin Cîțu, Kelemen Hunor, din această țară. ”Dl. Florin Cîțu e președintele PNL, cunoaște foarte bine statutul și nu ia decizii de unul singur, ci în consens. Domnia sa știe foarte bine starea de spirit, știe cât de greu a fost să începem discuții, să stăm la masă cu PSD” a întărit Rareș Bogdan afirmația sa cu privire la cedarea funcției de premier, în primă instanță, către PSD.  

Rotativa nu e decisă, subliniază Rareș Bogdan

”Linie roșie, linie roșie” a descris Rareș Bogdan condiția ca PNL să dea premierul. Rotativa încă nu e acceptată de PNL, conform acestuia. ”În spațiul public, apare ideea rotativei deja impusă. Nu este o idee care să fi fost trecută prin forul statutar al PNL” a continuat prim-vicepreședintele PNL, asta deși Florin Cîțu, președintele partidului, afirma, despre rotativă: ”Am fost primul care a spus acest lucru, că este o soluţie, vom vedea dacă se poate implementa în România sau nu.”

”Înainte de a propune sistemul rotativei, trebuie să stea de vorbă și cu președintele României” a mai spus Rareș Bogdan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel