Data actualizării:
Data publicării:

Cu trotineta pe autostradă, risc major. Titi Aur: Se vede cât de conștient este participantul la trafic

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Poliția Română
FOTO: Poliția Română
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, a vorbit despre nivelul de conștiență al participanților la traficul din România, după ce un individ a fost prins circulând cu trotineta pe autostradă.

Trotineta electrică a devenit o prezență constantă în marile orașe, fiind un mijloc de transport rapid, cu reducerea timpului de stat în trafic, însă și pentru utilizarea acesteia trebuie să fie respectate reglementările rutiere în vigoare.

Titi Aur, instructor de conducere defensivă, a vorbit despre situația în care un trotinetist a fost prins pe o autostradă din România, dar și despre riscurile la care se expune utilizatorul de trotinetă, în contextul în care pe autostrăzi se circulă cu viteze foarte mari.

”Pericolul cel mai mare când mergi pe banda de urgență este să îți vină o mașină din față, la noi este posibil.  Următorul pericol este să ai coloană pe banda 1, banda 2, și unul grăbit să meargă pe  banda de urgență și să nu se aștepte să găsească o trotinetă.

Și tu, ca trotinetist ar trebui să te gândești că poate să vină unul din față, că ești pe autostradă în România, că poate să vină unul din spate, pe banda de urgență, pentru că ești în România.

Glumim, dar pericolul foarte mare pentru că pe autostradă se merge cu viteză foarte mare. Dar mai ales psihologic este pericolul foarte mare, fiindcă șoferul când merge pe autostradă nu se gândește că ar putea să fie o trotinetă, o bicicletă, un pieton. Nu ar trebui să fie acolo. 

Ceea ce înseamnă că dacă ai ghinionul să fii pe trotinetă, pe bicicletă sau pe jos pe banda de urgență și exact în dreptul tău se întâmplă ceva (...), probabilitatea ca unul să lovească parapetul dintr-o fază de joc, de accident, că unul frânează, că unul evită, că ricoșează, este destul de mare.

Când este între mașini, e pericolul mare, dar măcar sunt mașini cu mașini, ești protejat de caroserie, de centură, de airbag-uri, dar când ești pe trotinetă nu mai ești protejat de nimic”, a spus Titi Aur, specialit în conducere defensivă, în emisiunea DC Conducem de la DCNews TV și DC News.

Participantul la trafic, inconștient de riscurile la care se expune

De altfel, Titi Aur a subliniat că ”în primul rând nu ai ce să cauți acolo, legal, dar din nou se vede cât de conștient este participantul la trafic. Posibil să nici nu aibă permis de conducere, că dacă avea ar fi știut că nu are ce căuta acolo.

Ideea este că se vede, din această poză, cam cât este de conștient participantul la trafic din România. Mă duc cu trotineta pe autostradă. Și ce dacă?”, a mai spus Titi Aur.

Citește și: Șofer, prins cu 242 km/h. Titi Aur: Este vinovat parțial. Eu înțeleg tentația de a-ți exploata mașina spre limită pentru a vedea cât bagă la oră

Mai multe în video:

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel