”Cu toată dragostea, nu e bine”. Bogdan Chirieac arată ce pierdem din conflictul ”prietenilor” Nicolae Ciucă - Marcel Ciolacu. ”Bunul cel mai de preț”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Contrele Marcel Ciolacu - Nicolae Ciucă nu sunt despre doi adversari politici, ci despre direcția unei țări. 

Pe de-o parte, se fac declarații că se dorește continuarea actualei coaliții PSD - PNL, nefiind altă variantă, pe de altă parte se vorbește despre tot felul de negocieri pe scena politică, iar înțepăturile de la distanță sunt tot mai frecvente. Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre tensiunile din coaliția de guvernare. 

”Mi-e teamă că, în campanie electorală, deciziile  - cât de cât dure - nu pot fi luate. Sper ca prietenia veche dintre dl. Ciolacu și dl. Ciucă să reziste acestei campanii electorale. Teoretic, cei doi ar trebui să intre în turul doi la alegerile prezidențiale. Lupta văd că atinge zone la care nu ne așteptam, nu mai eram obișnuiți în ultimii trei ani. Astfel de atacuri erau între PNL și USR, aflați la guvernare împreună. Ataca dl. Stelian Ion, de la ”noi” (ironie n.r.), de la USR. Nu mă așteptam între PSD și PNL. Dacă nu se liniștesc lucrurile, pierdem bunul cel mai de preț, stabilitatea. Dacă se rupe coaliția de nu mai poți să o legi înapoi, nu e bine, chiar nu e bine, cu toată dragostea” a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Citește și: Ciucă îi cere lui Ciolacu să rezolve "criza uriaşă" de la Spitalul Pantelimon și să nu mai "vorbească despre cărţi şi marketing politic"

De când în spațiul public a ajuns informația că s-au folosit 2 milioane de euro din bani publici pentru promovarea cărții lui Nicolae Ciucă, săgețile dintre liderul PNL și liderul PSD s-au înmulțit și sunt tot mai tăioase. Cei doi se contrează de la distanță, cu tot felul de sfaturi, departe de prietenia ce i-a consacrat și a asigurat, în vremuri tulburi, stabilitatea coaliției de guvernare și, implicit, a țării. 

”Este obligatorie o alianţă PSD-PNL”

Cartea ”Un ostaș în slujba țării” a fost promovată masiv în toată țara din subvenția primită de PNL de la bugetul de stat. ”O să fie un best-seller” a fost prima reacție ironică a premierului Marcel Ciolacu. ”Am înţeles că au fost folosite la lansarea unei cărţi. O să fie un best-seller, sunt ferm convins, mai ales că ţinem cont de ce promovare a avut” este declarația completă a liderului PSD. 

Atât Marcel Ciolacu, cât și Nicolae Ciucă ar urma să candideze la alegerile prezidențiale din acest an. Președintele PNL este deja asumat de partid, cel al PSD mai așteaptă discuții în partid, un congres urmând să aibă loc în 24 august. 

Astăzi, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, s-a referit prin omisiune la situația din coaliția de guvernare. El a declarat: ”Guvernul funcţionează foarte bine. Sunt întâlniri, primul-ministru are întâlniri cu toţi miniştrii, indiferent că sunt de la PNL, indiferent că sunt de la PSD. Comunicarea este bună. Prim-ministrul a spus că are o relaţie foarte bună cu toţi miniştrii". Paul Stănescu susține că actuala coaliţie de guvernare între social-democraţi şi liberali ar trebui continuată, având în vedere contextul geopolitic actual: ”Eu cred că este obligatorie o alianţă PSD-PNL, ţinând cont de contextul politic şi internaţional. Avem Orientul Mijlociu, este pe un butoi de pulbere, vedem ce se întâmplă la graniţa noastră, în Ucraina. Eu cred că este obligatoriu pentru cine se gândeşte la viitorul acestei ţări”. 

Citește și: Contre Ciolacu - Ciucă pe cartea ”Un ostaș în slujba țării”. Replica de ultim moment a liderului PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel