Cu pactul la consultare. Băsescu: Mi-aş fi dorit să-l denunț imediat
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Basescu atacă Libertatea
Basescu atacă Libertatea

Soarta pactului de coabitare instituțională dintre Președinție și Guvern se decide marți. Guvernul va fi reprezentat de către cei doi miniştri de resort, Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc. Ei se vor întâlni cu doi consilieri ai preşedintelui. Președintele Traian Băsescu a subliniat, luni seară, că și-ar fi dorit să denunțe imediat pactul de coabitare, dar a avut rețineri pentru că este prevăzut în MCV. 

[caption id="attachment_374339" align="aligncenter" width="600"] foto: Libertatea[/caption]

"Personal am constatat că el (acordul - n.r.) a fost încălcat consistent de premier în domenii precum politica externă, independenţa justiţiei şi stat de drept. Din acest motiv, am decis ca, înainte de orice altă măsură, să declanşez mecanismul de consultare care este prevăzut în punctul 7 al acordului de cooperare instituţională, aşa că mâine vom începe discuţiile la nivel tehnic pentru o analiză pe punctele pe care eu vi le-am enunţat ca fiind după părerea mea încălcări grave ale acordului de cooperare instituţională", a declarat Traian Băsescu, luni seară, potrivit Agerpres.

"Am avut rețineri, să-l denunţ imediat, chiar dacă mi-aş fi dorit s-o fac"

Șeful statului a adăugat că nu se pune problema unui alt acord, dar și că "Din păcate şi prevederi din acordul de colaborare instituţională de la capitolul justiţie şi stat de drept şi prevederi din MCV au fost deja făcute praf prin abordările din ultimele zile, atât declaraţiile, cât şi acţiunea politică legată de miniştrii cu probleme, iar astăzi a fost un element în plus de încălcare gravă şi a MCV-ului şi a acordului de colaborare instituţională, dar - repet - acest acord este parte a MCV-ului şi de aceea am avut reţineri să-l denunţ imediat, chiar dacă mi-aş fi dorit s-o fac".

Premierul Victor Ponta a contrazis includerea pactului de coabitare printre prevederile MCV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel