Cu grenada la cârciumă. Isprava unui bărbat din Botoșani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cu grenada la cârciumă. Isparva unui bărbat din Botoșani / Foto: Pixabay, de D Alyansyah
Cu grenada la cârciumă. Isparva unui bărbat din Botoșani / Foto: Pixabay, de D Alyansyah
Un bărbat din județul Botoșani a intrat cu o grenadă într-o cârciumă.

Cu grenada la cârciumă. Nu, nu este o glumă, este un caz care a avut loc în comuna Mihai Eminescu, din județul Botoșani. Un bărbat a găsit o grenadă într-un șanț, iar în loc să anunțe autoritățile, a adus-o într-un bar și le-a arătat-o colegilor de pahar, fără să se gândească că îi pune astfel în pericol, transmite Realitatea Plus.

Cel care a sunat la 112 este unul dintre martorii care s-a speriat că proiectilul poate exploda în orice clipă. La fața locului a apărut o echipă pirotehnică din cadrul ISU care a luat grenada și a dus-o într-un poligon militar pentru a o detona ulterior. 

Ulterior, oamenii legii au început și o anchetă privind tipul și proveniența grenadei. Totodată, a fost inspectat și locul în care a fost găsită grenada, șanțul de unde a luat-o bărbatul. N-au mai fost găsite și alte proiectile. Autoritățile recomandă celor care găsesc materiale explozibile să sune de îndată la 112 pentru că acestea pot exploda și pune în pericol vieți.

Grenadă activă, găsită de un bărbat în timp ce săpa în grădină

Anul trecut, un bărbat din satul Cucuteni, comuna Durnești, județul Botoșani, a găsit o grenadă în timp ce săpa în grădină. Solicitați să intervină, pirotehnicienii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani au constatat că este vorba de o grenadă de mână defensivă, rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. Misiunea a prezentat un risc crescut întrucât muniția era în perfectă stare de funcționare.  Grenada a fost ridicată și transportată în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Pirotehnicienii botoşăneni au reamintit cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. În plus, de-a lungul timpului au existat cazuri în care grenadele au explodat în mâinile oamenilor, lăsându-i fără brațe sau chiar picioare. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel