Cu ce hrănesc grădinarii orhideele pentru o înflorire luxuriantă: pregătiți o lămâie
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cu ce hrănesc grădinarii orhideele pentru o înflorire luxuriantă, pregătiți o lămâie. Sursa - pixabay.com
Cu ce hrănesc grădinarii orhideele pentru o înflorire luxuriantă, pregătiți o lămâie. Sursa - pixabay.com
Nu toți iubitorii de orhidee sunt pregătiți să cheltuiască bani mulți pe îngrășăminte scumpe, vândute în magazine specializate.

Unii grădinari cu experiență au înlocuit îngrășăminte scumpe cu unul făcut acasă. Pentru asta folosesc apă plată și lămâie. Dacă nu ai fructe citrice la îndemână, poți folosi acid citric. 

Mai întâi, umpleți un borcan de un litru cu apă caldă și adăugați o linguriță de suc de lămâie. Amestecați bine și folosiți îngrășământul obținut pentru a uda floarea sub rădăcină.

Se recomandă udarea pământului din ghivecele cu orhidee cu o astfel de soluție de cel mult 2 ori pe lună.  

Important: înainte de a începe udarea, asigurați-vă că îngrășământul pregătit este puțin mai cald decât temperatura camerei.

Arborele de jad va înflori și va parfuma toata casă, dacă este îngrijit corect. Iată ce trebuie să faci

O altă soluție pentru a hrăni o orhidee pentru o înflorire abundentă este apa de portocale. Aceasta este un îngrășământ eficient pentru plantele cu flori. 

Grădinarii nu aruncă coaja fructelor citrice, ci  folosesc pentru a pregăti un îngrășământ pentru florile de interior.  Apa de portocale conține vitaminele C și P și este, adesea, folosită pentru a hrăni flori acasă. Dacă vei uda orhideele cu apă de portocale, acestea vor deveni verzi și vor înflori luxuriant.

Pentru a pregăti îngrășământul, vei avea nevoie de cojile de la două portocale. Cojile de toacă cu un cuțit sau cu un blender.

Plantele de interior care atrag gândacii în casă: scapă imediat de ele

În continuare, cojile de portocale se acoperă cu un litru de apă la temperatura camerei. Apa de portocale trebuie lăsată la infuzat o zi, apoi se trece printr-o strecurătoare. Orhideea trebuie udată cu această infuzie de citrice. Ghiveciul cu planta de orhidee se pune într-un lighean, iar rădăcinile se udă cu apă de portocale.

Orhideea trebuie lăsată în această apă timp de 10 minute. Astfel, rădăcinile vor avea timp să absoarbă toate substanțele utile din apă. În câteva zile după aplicarea acestui îngrășământ, vei vedea cum frunzele devin verzi, iar floarea devine mai frumoasă.

Cu acest condiment magic poți vindeca o orhidee: rezultatul este incredibil

Apropo, poți prepara mai repede un astfel de îngrășământ sănătos.Pentru aceasta trebuie să folosești suc de portocale proaspăt stors. În acest caz, apa de portocale se prepară în proporție de o linguriță de suc de portocale proaspăt stors (5 grame) la un litru de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel